Ataque aéreo israelí en la ciudad de Gaza, 25 de marzo de 2019.

Alerten per un possible atac terrorista a gasolineres i camions cisterna a Espanya

Els cossos de seguretat han extremat l'atenció en els punts més vulnerables

Un comunicat intern dels Serveis d'Informació de la Guàrdia Civil han alertat sobre  la possibilitat d'un atac gihadista de forma imminent. Aquesta alerta, però, posa l'atenció dels cossos de seguretat en les «estacions de servei, camions cisterna de combustible i oleoductes» per la facilitat amb què Daesh pot augmentar els danys humans i morals. Així ho confirma 'El Confidencial' a partir de les dades obtingudes pels experts tecnològics de la Benemèrita, que han identificat per Telegram una crida vinculada a l'organització fonamentalista islàmica. 

Objectius: Gasolineres, camions cisterna i oleoductes

En aquesta nota s'explica que «segons valoracions sobre l'amenaça, procedents de diferents informes elaborats per Europol, els camions cisterna de combustible serien l'objecte més probable i vulnerable  dels citats anteriorment». Tenint en compte «el gran nombre de camions que circulen actualment per les carreteres espanyoles i que transporten líquids i gasos inflamables per carretera», el contingut suposa una severa amenaça.

Cal recordar, paral·lelament, que no és la primera vegada que els Serveis d'Informació troben amenaces d'atemptats contra Espanya. El passat 20 de desembre del 2019, la Fundació Muntasir, vinculada al Daesh, va divulgar un vídeo amb subtítols i veu en castellà en què apareixien imatges de la Porta del Sol de Madrid en Nadal acompanyades de missatges que encoratjaven actuacions terroristes en la zona protagonitzades pel Daesh.

També et pot interessar...