Muntatge fotogràfic de Tomás Gimeno i Alexis Bethancourt

Alexis, l'home que «té proves que Tomás Gimeno és viu»

Agents de la Guàrdia Civil investiguen la informació que s'ha donat sobre Tomás Gimeno, que podria estar en el continent africà

«Tinc proves que l'assassí és viu», aquestes són les paraules de l'advocat Alexis Bethencourt. Ara, la policia judicial de Tenerife ha citat a Antonio Soler, director del canal de Youtube ‘Denuncia Social España’.

Soler ha de declarar sobre les converses que va tenir amb Alexis a través de WhatsApp. En aquestes converses asseguren que Tomás Gimeno segueix viu. D'altra banda, Soler interposarà una queixa formal contra Bethencourt al Col·legi d'Advocats de Las Palmas de GC per intentar lucrar-se de la situació.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons informa 'Elcierredigital.com', Antonio Soler ha comparegut avui, 5 de juliol, davant la Guàrdia Civil. Així doncs, l'advocat canari J. Alexis Bethencourt ja està entre les cordes.


En el moment en què Alexis diu que «tinc proves que l'assassí és viu», fa referència a Tomás Gimeno, el pare i presumpte homicida d'Anna i Olivia, desaparegut des del 27 d'abril.

La investigació segueix oberta. Hi ha molta gent que creu que Tomás va suïcidar-se llançant-se a la mar després de posar fi a la vida de les seves filles.

D'altra banda, fonts pròximes a la investigació confirmen que «la policia continua amb la recerca de Tomás en el continent africà», segons es pot llegir a 'Elcierredigital.com'.

El youtuber Antonio Soler

Agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tenerife van contactar amb Soler per prendre-li declaració. Ell assegura que Alexis va afirmar per WhatsApp que «Gimeno va estar refugiat per la jet set del municipi La Laguna durant les primeres nits». 

Segons Soler: «Estic fent el correcte pel bé de les nenes i de la societat. Tots els espanyols volem saber on està Tomás Gimeno, i si està viu, que se'l pugui localitzar com més aviat millor».

La conversa entre Soler i Bethencourt va anar més enllà. B. va intentar negociar amb Soler un acord o una xifra econòmica per a publicar la suposada informació sobre Tomás Gimeno.

Després de l'enrenou, Antonio Soler ha avançat que «interposarà una queixa formal contra el lletrat J. Alexis Bethencourt davant l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Las Palmas de Gran Canària, on està col·legiat amb el número 2852. Va intentar negociar una quantitat econòmica pel fet de dir que té proves sobre Tomás Gimeno».

«Sembla que no vol anar a la Guàrdia Civil per informar sobre això, però sí que és capaç de negociar una xifra amb el propòsit de ser entrevistat per aquest canal de YouTube», afegeix Soler. 

Repercussions

Segons l'advocat Jesús Monte, «la conducta d'una persona que oculta al subjecte que és buscat per la Justícia per un presumpte delicte d'assassinat, podria ser enquadrada en l'article 451 del Codi Penal que castiga el delicte d'encobriment».

«No obstant això, sol·licitar diners o una recompensa per la localització d'aquest presumpte assassí, és una renúncia implícita a l'encàrrec professional de la defensa, per tant, no podria emparar al secret professional per ocultar la localització d'un assassí, ja que quan se sol·licita una recompensa s'està renunciant al secret professional», explica el lletrat.