Foto de Alicia del Carmen Rodríguez

Alicia, l'estudiant espanyola morta a Romania amb els seus pares i la seva germana

El matrimoni grancanari i la seva filla petita havien anat a visitar Alicia, una estudiant d'Erasmus

Un matrimoni espanyol i les seves filles de 21 i 15 anys han protagonitzat una de les pitjors tragèdies familiars que es recorden. Alicia, la filla gran, estava fent un Erasmus a Romania. Per això, els pares i la seva germana van anar a visitar-la. Però, malauradament, han mort tots en un tràgic accident de cotxe.

Els morts són José Rodríguez, de 67 anys, María del Carmen Rodríguez, de 55, i les seves filles Alicia, de 21, i Cristina, de 15. El matrimoni grancanari i la seva filla gran van morir diumenge en el tràgic accident. Cristina va ser ingressada a l'hospital, va entrar en coma i finalment ha mort.

Alícia era estudiant de quart curs del Grau d'Educació Primària de la Universitat de Las Palmas i es trobava en un programa d'intercanvi a la Universitat de Sibiu, a Romania. Ara, les autoritats han iniciat els tràmits per a la repatriació dels cadàvers, que es podria allargar uns quants dies.

Accident mortal a Romania

La policia romanesa investiga l'accident que va tenir lloc diumenge a la nit a la carretera que connecta Bucarest amb Sibiu. La principal hipòtesi és que el sinistre mortal va tenir lloc per la imprudència d'un altre cotxe. Aquest va envair el carril contrari per efectuar un avançament en un revolt amb línia contínua.

Foto de l'accident
Van morir en un accident múltiple a Sibiu, Romania | CAC

La família grancanària circulava correctament pel seu carril a bord del Dacia Logan que havien llogat. Alicia, que conduïa el cotxe, no va poder evitar l'impacte frontal i va acabar estampant-se contra un mur de formigó. A més, un altre cotxe es va encastar amb la part del darrere del cotxe on viatjaven.

Els serveis d'emergència van confirmar la mort de José i de Maria del Carmen al lloc de l'accident. L'estudiant universitària va ser traslladada a l'hospital, on els metges van tractar en va de salvar-li la vida. La filla menor, Cristina, va ingressar en estat de coma i va morir ahir a la tarda.

Havien viatjat fins a Romania

Cristina, la filla menor de la família morta a Romania, era estudiant del col·legi San Juan Bosco de Las Palmas de Gran Canaria. La seva situació era crítica, i ahir a última hora de la tarda van confirmar la seva mort. Aquesta tragèdia familiar ha colpejat durament l'entorn de les víctimes.

Resulta que Alicia va fer les pràctiques de mestra a la mateixa escola on estudiava la seva germana petita. Per això, els membres de la comunitat educativa del col·legi s'han solidaritzat amb els familiars, igual que la Universitat de Las Palmas on cursava els estudis la jove.

El vicerector ha viatjat a Romania amb dos germans més de la família per agilitzar els tràmits de la repatriació. Des d'allà seguiran la investigació policial contra el conductor que va provocar l'accident. L'home, de 63 anys, es troba en estat greu i podria ser acusat d'homicidi culpós.

Alicia, una jove molt estimada

El centre on feia les pràctiques Alicia del Carmen Rodríguez està de dol. Els pares expliquen que els nens l'estimaven molt perquè era una noia molt bona, molt afectuosa, treballadora i responsable. El director del centre, visiblement afectat, ha destacat la seva connexió amb els nens.

Imatge d'Alicia del Carmen Rodríguez
Alicia tenia 21 anys i estava fent un Erasmus a Romania | Facebook

Dilluns van arribar les primeres notícies sobre el fatídic accident, i van començar a circular els missatges de whatsapp. Les amigues d'Alícia es van quedar literalment en xoc i encara estan intentant assimilar els fets. La jove sempre va estar molt implicada amb les activitats del col·legi on anava.

Allà va despertar la seva passió per la docència, que la va portar a estudiar el grau d'educació. Aquest any havia iniciat amb molta il·lusió l'aventura de l'intercanvi a Romania, i amb ella hi havia dos amics més de l'escola. Tothom ha quedat devastat per la desgràcia d'aquesta família tan estimada.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp