Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alicia del Carmen amb una amiga

Alicia, la jove de 21 anys morta en un tràgic succés: «Tenia un somni: ser mestra»

El col·legi dels salesians se n'comiada i les xarxes socials s'omplin de missatges

«Alicia, sempre tan alegre i amb tanta il·lusió per ser mestra». Només és un dels missatges que omplin les xarxes socials després de conèixer-se la tràgica mort d'Alicia del Carmen Rodríguez. La jove estudiant va morir en un accident de trànsit a Romania amb els seus pares i la seva germana.

Alicia tenia 21 anys i estudiava un grau d'Educació Primària a la Universitat de Las Palmas. Aquest curs es trobava d'Erasmus a Romania, on havien anat a visitar-la els pares i la germana de 15 anys. Diumenge, la imprudència d'un altre conductor va provocar la mort de tots quatre.

Amb Alicia van morir els seus pares, José (64 anys) i María del Carmen (55), i la seva germana Cristina. La tragèdia ha causat un profund impacte a la comunitat educativa a Gran Canària, especialment, a l'escola dels salesians on estudiava Cristina i on Alicia va fer les pràctiques de mestra.

Missatges de tristesa

La mort d'Alicia i Cristina, junt amb la dels seus pares, ha estat un cop massa dur per a la comunitat del San Juan Bosco 'Árbol Bonito'. En aquest col·legi salesià estudiava Cristina i la seva germana Alicia hi va fer les pràctiques. Era una mestra molt estimada per tots els nens.

Imatge d'Alicia del Carmen Rodríguez
Alicia tenia 21 anys i estava fent un Erasmus a Romania. | Facebook

«El nostre col·le i la comunitat educativa estan de dol, acompanyem en el sentiment la família Rodríguez Rodríguez. Sempre presents», va ser l'afectuós missatge de la institució educativa en conèixer els fets. A la publicació en xarxes socials hi ha hagut molts missatges de tristesa.

«Déu meu, acull-los en el teu si i que brilli per a ells la llum eterna», escrivia una usuària anomenada Lidia. «Preguem per ella i alhora sentim moltíssim la mort dels seus pares i la seva germana», expressa Lourdes. La direcció de l'escola ha lamentat la mort d'una jove entusiasta i molt estimada.

A punt de complir el seu somni

Alicia era la típica alumna implicada amb les activitats del col·legi i sempre disposada a donar un cop de mà. Allí va néixer la vocació de mestra, que la va portar a matricular-se en un grau d'Educació Primària. Aquest curs havia començat amb molta il·lusió l'aventura d'un Erasmus a Romania.

La jove es va traslladar allà juntament amb dos alumnes més amb el programa d'intercanvi a la Universitat de Sibiu. Els pares i la germana van anar a visitar-la aprofitant el pont de desembre. Allí van trobar la mort, fatídicament, quan Alicia estava a punt de complir el seu somni.

La jove estudiant cursava el quart curs del grau i estava a punt de finalitzar els estudis. A l'escola on va fer les pràctiques, els nens se'n recorden com una noia sempre alegre, treballadora i molt afectuosa. Per això l'estimaven tant i la trobaran molt a faltar.

Foto de l'accident
Van morir en un accident múltiple a Sibiu, Romania. | CAC

Tot per una imprudència

La policia romanesa continua investigant les circumstàncies de l'accident que va acabar amb la vida d'aquesta família. La principal hipòtesi és que un conductor de 63 anys va avançar en una corba amb doble línia contínua. Va impactar frontalment amb el cotxe conduït per Alicia, que anava pel carril correcte.

A causa de la brutal col·lisió, un tercer vehicle va impactar per darrere contra el cotxe on anava la família. El matrimoni va morir a l'acte i Alicia va morir poc després a l'hospital on va ser traslladada. La filla menor va sobreviure inicialment, però va entrar en coma i va morir dimarts a la tarda.

D'altra banda, l'ocupant del tercer vehicle, un noi de 20 anys, va sortir il·lès. El presumpte causant de l'accident va resultar ferit greu i està hospitalitzat, encara que no es tem per la seva vida. Està investigat com a presumpte autor de l'accident i podria ser acusat de quatre homicidis.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp