Taules i cadires d'una classe de secundària

Un grup alumnes menors estomaquen un professor al lavabo d'un institut a Barcelona

El professor va recriminar-los que estiguessin al lavabo acabada l'hora del pati

Els Mossos d'Esquadra investiguen tres menors per l'agressió a un professor en un institut de Barcelona. L'incident es va produir dijous al matí a l'Institut Escola El Molí, al barri de la Prosperitat i al districte de Nou Barris.

Un grup de cinc alumnes estava reunit en un lavabo del centre acabada l'hora del pati i un professor s'hi va acostar per recriminar-los l'actitud.

Els adolescents s'encaren al professor

La resposta dels adolescents va ser encarar-se al professor i, finalment, agredir-lo. La direcció del mateix institut va decidir expulsar els alumnes implicats i va sol·licitar la presència dels Mossos. Els agents van arribar amb la situació «més controlada i calmada», van traslladar els menors a comissaria i van contactar amb els seus tutors perquè els anessin a recollir.

Tres dels nois han quedat investigats per un delicte de lesions i un altre d'atemptat a l'autoritat (sanitaris i professors estan protegits com a autoritat pública pel Codi Penal), i ja estan citats a declarar davant la Fiscalia de Menors. Els altres dos nois implicats en la baralla –en ser menors de 14 anys- són inimputables.   

Presó per al jove de 22 anys detingut per agressió sexual a una nena de 12

D'altra banda, cal destacar que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Cervera ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al jove de Balaguer de 22 anys detingut per agredir sexualment una nena de 12. La causa està oberta per agressió sexual a menor i violació. El noi hauria obligat la menor a fer-li fel·lacions en fins a 4 ocasions durant el desembre del 2022, segons avança l'ACN.

El detingut va conèixer la nena i una seva amiga per xarxes socials i tots tres van decidir quedar, a vegades a Bellpuig i en alguna ocasió a Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell). Durant aquestes reunions el noi s'hauria endut la víctima per la força i l'hauria agredit sexualment. El quart dia, l'amiga de la nena va trucar a la mare per explicar-li què passava.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp