Imatge d'un cos en un dipòsit de cadàvers

Amaga el cadàver de la seva mare durant un any per a cobrar la pensió

Hi havia cobert el cos amb sorra per a gats

La regió austríaca d'Innsbruck s'ha estremit després de l'escabrós secret que amagava un dels seus habitants. Un home de 66 anys va ocultar durant un any el cos sense vida de la seva mare al soterrani de casa seva.

El fill va decidir no comunicar la mort de la seva progenitora amb la intenció de seguir cobrant la pensió i els ajuts de l'Estat que rebia la dona. Durant aquests dotze mesos, va procurar que el cadàver no fos descobert amb tota mena de trucs per a evitar que la descomposició cridés l'atenció.

No obstant això, el carter va ser el que va donar l'alarma quan va percebre una actitud estranya en l'home. Va demanar veure la dona, però aquest s'hi va negar. Minuts després va avisar les autoritats, que van descobrir el cos sense vida de la dona.

Amaga el cadàver de la seva mare per a cobrar la seva pensió

Tot va passar el juny de 2020, quan la dona, que tenia 89 anys i patia demència senil, va morir a casa seva. Aleshores, el seu fill va decidir amagar el cos al soterrani de la casa familiar i no comunicar la defunció.

L'home va continuar cobrant la pensió de jubilació de la seva mare i els subsidis que aquesta rebia de l'estat austríac. Una estafa que va mantenir durant més d'un any amb el cadàver de la seva mare a casa.

No obstant això, tot es va acabar descobrint després de l'avís del carter encarregat de repartir el correu a la zona del domicili de la dona, que es disposava a fer-li arribar la pensió mensual.

Es va sorprendre  quan va demanar a l'home que el deixés veure la seva mare i aquest s'hi va negar. Aquesta actitud sospitosa el va fer recelar de la situació i va donar avís a la policia.

Els agents es van presentar al lloc i van inspeccionar el domicili. Finalment van trobar el cos sense vida de la dona al soterrani. L'autòpsia no va revelar signes de violència i es va arribar a la conclusió que va morir per causes naturals.

Així va ocultar el cos

Un cop va ser arrestat per la policia, l'home, de 66 anys, va admetre haver amagat el cos amb la intenció de «seguir rebent beneficis». No tenia feina ni ingressos propis i va optar per no comunicar la mort de la seva mare.

Durant l'interrogatori va explicar tot el que havia fet per a evitar que la descomposició del cadàver cridés l'atenció. Quan va descobrir que la seva mare havia mort, la va traslladar al soterrani del domicili.

Allà va col·locar el cos en una càmera de refrigeració i el va cobrir amb bosses de gel perquè es congelés. Aquest mètode, però, no va funcionar com esperava, i va haver d'embolicar el cadàver amb embenats per a evitar que els fluids de la descomposició el delatessin.

Però amb els embenats no n'hi va haver prou per a frenar el procés i va decidir fer servir un altre truc: cobrir el cadàver amb sorra per a gats. «Finalment, el cos es va anar momificant», ha explicat Helmut Gufler, encarregat de la unitat de frau a la Seguretat Social de la policia.

L'home va aconseguir estafar un total de 50.000 euros

Al més pur estil 'Psicosi', l'home va conviure sense cap problema amb el cos de la seva mare ocult a casa. Sense feina ni ingressos propis, es va veure totalment desemparat i va decidir que no comunicaria la mort.

D'aquesta manera podria seguir cobrant les ajudes i la pensió de jubilació de la seva mare. En més d'una ocasió, l'altre fill de la víctima va preguntar per ella, però el seu germà li deia que era a l'hospital.

Així va mantenir el secret durant una mica més d'un any, fins que dissabte passat, 4 de setembre, va ser descobert. En total s'havia embutxacat 50.000 euros des de juny de 2020. Ara s'enfronta a una pena per frau de beneficis i per ocultació de cadàver.