Efectius de bombers treballant en un incendi forestal

Carlos, el bomber de 44 anys amb dues filles que ha perdut la vida durant un servei

Ha perdut la vida durant les tasques d'extinció de l'incendi de Sierra Bermeja

Andalusia està molt consternada per la recent mort de Carlos, un bomber de 44 anys, en acte de servei. Ha perdut la vida mentre treballava en les tasques d'extinció del greu incendi que assola Serra Bermeja, a la província de Màlaga.

La mort de Carlos ha remogut les xarxes socials, que s'han omplert de missatges de condol a la seva família. Especialment, a les seves dues filles.

El bomber ha mort mentre estava de servei

Dimecres, al voltant de dos quarts de deu de la nit, es va iniciar l'incendi a Sierra Bermeja, del qual es va informar ràpidament les autoritats. Va ser ferotge des de principi, ja que en poques hores es va convertir en un focus de foc de més d'11 quilòmetres de llarg. I tot a causa de l'acció del vent.

Davant el que estava succeint es va posar en marxa un ampli dispositiu d'actuació amb més de 400 bombers, que van intentar i encara intenten extingir l'incendi. Entre aquests es trobava Carlos M.H, un bomber d'Almeria que treballava a les dependències AE214.

L'andalús ja portava sis campanyes amb aquest equip d'extincions forestals i, per tant, estava preparat per assumir aquesta nova actuació. Així doncs, juntament amb altres professionals, ahir a la nit es va traslladar a una de les àrees on la situació era més complicada.

La desgràcia li va arribar quan es va veure atrapat pel foc a causa d'un canvi de vent. Els seus companys van fer tot el van poder per a salvar-lo, però va ser impossible treure'l d'allà.

Va morir a la muntanya en acte de servei intentant extingir un incendi que continua actiu. Un incendi que, fins ara, ha devorat 3.600 hectàrees de terreny i ha portat al desallotjament de més de 1.000 persones. Per aquest motiu, segons 'Diario Sur', s'ha convertit en el segon incendi més greu de tots els que han tingut lloc a Màlaga aquesta última dècada.

Nombroses mostres de condol per la mort del bomber

La família de Carlos es troba absolutament devastada i plena de dolor, i està rebent molts missatges de suport i afecte.

El Servei Oficial d'Extinció d'Incendis Forestals d'Andalusia (INFOCA) ha estat el primer a retre unes paraules al bomber mort. Ha publicat un missatge a les xarxes socials que diu així: «Ha mort el nostre company C.M.H, bomber forestal de 44 anys, pertanyent a les dependències AE214 d'Almeria, mentre treballava en les tasques d'extinció de l'incendi».

I afegia: «Avui parlo en primera persona i des del cor. No puc parar de plorar. DEP».

De la mateixa manera, Pedro Sánchez, president del govern espanyol, ha volgut sumar-se a aquest condol. Així doncs, ha escrit a Twitter: «L'entrega, la dedicació i el valor dels bombers forestals és encomiable. La meva abraçada i la solidaritat de tot el Govern amb la família i companys del bomber del Pla INFOCA que avui ha mort mentre participava en l'extinció de l'incendi a Sierra Bermeja».

Com no podia ser d'altra manera, Yolanda Díaz, ministra de Treball, també ha tingut unes paraules de condol per al difunt i per als seus éssers estimats. En concret, ha dit: «Una notícia terrible. Vull traslladar tot el meu afecte a la família, companys del Pla INFOCA i persones estimades del bomber que ha mort en l'incendi. Extremar la seguretat a la feina és un objectiu prioritari del nostre país».

Per descomptat, les autoritats d'Andalusia també han lamentat aquesta pèrdua. Una de les primeres a fer-ho ha estat Juanma Moreno Bonilla, president de la Junta, que ha publicat aquest missatge: «Ha mort un bomber forestal. Ho sento molt. És una desgràcia enorme. Una abraçada a la seva família i als seus companys».

I també, entre d'altres, s'ha sumat a aquest dolor Teresa Rodríguez, que lidera Adelante Andalucía: «Ha mort un bomber d'Almeria en l'extinció de l'incendi de Sierra Bermeja. Honorem els que posen la seva vida en risc al servei a la Terra i els que l'habitem. Acompanyem en el sentiment la seva família, amistats i companys. Cal millorar les condicions d'ocupació d'aquest personal absolutament essencial. Entre altres coses, per a millorar la seva salut a la feina».