Primer pla dels peus d'un bebè

La policia investiga la mort d'un nadó de sis mesos a Espanya: no ho veuen clar

Se sospita que la causa de la mort no va ser la que es creia

Aquestes últimes setmanes estan sent especialment tràgiques a Espanya, perquè han mort diversos nadons, tot i que per diferents causes. Un dels casos ha estat per haver caigut del bressol, i un altre, per culpa d'una incubadora trencada. A aquestes cal sumar la pèrdua d'una nena de 6 mesos que, en un primer moment, es va establir que havia mort de manera sobtada.

No obstant això, ara les autoritats policials es troben investigant un cas (també de la mort d'un bebè) del qual es tenen indicis que el nadó no va morir pel motiu que es creia en un principi, sinó per homicidi imprudent.

La mort del bebè

El 10 d'agost, a Irun, l'Ertzaintza va rebre una trucada que alertava de la mort d'una nena de sis mesos mentre dormia.

En un primer moment, les causes que es van estudiar com a possibles causants del tràgic succés van ser la mort sobtada o fins i tot un infart.

Les sospites sobre la mort del bebè

La mare de la menor i la seva parella, un home amb qui la nena no tenia cap parentiu, eren a casa quan van tenir lloc els fets, i van romandre allà fins que van arribar les autoritats. En cap moment es va sospitar d'ells, però tot va canviar poc després.

El detonant que va fer que es comencés a pensar que la mort no va ser tal com s'imaginava va ser el primer examen forense que es va fer a la nena. I és que es va descobrir que presentava un traumatisme cranioencefàlic.

Aleshores es va posar sobre la taula la possibilitat d'un delicte d'homicidi imprudent. D'aquí que s'iniciés una investigació i que el jutjat d'instrucció encarregat del cas sol·licités que la mare de la nena i la seva parella acudissin a les seves dependències.

Els dos van declarar en qualitat d'investigats, i el que van exposar va servir perquè se sospités que alguna cosa havia passat amb la nena. Sí, perquè les versions que van donar l'un i l'altre eren força diferents.

En procés d'aclarir com va morir el bebè

A hores d'ara la investigació continua endavant. De la mateixa manera, s'han fet diversos passos que seran crucials per a resoldre definitivament aquest cas tan tràgic.

Per exemple, s'ha optat perquè la dona i l'home estiguin en llibertat, tot i que la fiscalia va demanar presó. Això sí, se'ls ha retirat el passaport, per a evitar que fugin del país, i tenen una obligació setmanal: presentar-se una vegada cada set dies al jutjat pertinent.

Segons informa el diari 'Nius', els agents que estan al capdavant de la investigació tenen una teoria. Creuen que dimecres, 8 de setembre, a la nit, la mare va acudir amb la seva filla a l'oficina on treballa l'home i que allà van tenir llocs uns fets que van provocar la mort de la nena.

Sigui com sigui, el cas està més a prop de resoldre's. I és que el resultat de l'autòpsia de la nena serà molt aclaridor, així com diferents proves que s'estan analitzant i que permetran saber si va morir de manera sobtada o a causa del traumatisme que presenta al crani.

Si es confirmés això últim, la justícia prendria mesures contra els investigats. Per descomptat, entre altres coses, la mare de la nena i la seva parella haurien de tornar a les dependències policials, on serien novament interrogats. Seria la manera de descobrir què va passar perquè la nena perdés la vida.