Un hombre realizando un pago por ordenador

S'equivoca amb una transferència de 60.000 euros i el destinatari no els hi torna

Va trigar massa temps a adonar-se de l'error i ja no hi va poder fer res

Sembla impossible de creure, però un simple error per una badada pot fer-te arribar a perdre una gran quantitat de diners. Un home d'Austràlia es va equivocar de destinatari en una transferència de 60.000 €. Ara, la persona que va rebre aquests diners es nega a tornar-los, provocant no només una pèrdua econòmica sinó posant-lo en risc d'embargament.

L'afectat es diu Gordon Layton, un home de 88 anys i ja besavi que viu a la localitat de Bundaberg, a l'estat de Queensland. Va transferir per error aproximadament 71.400 dòlars, 60.000 euros amb la nostra moneda, a un compte equivocat. La seva intenció era pagar una remodelació que una empresa li havia fet al seu terreny.

Com havia pactat amb l'empresa que li va fer el treball, el pagament seria través d'una transferència bancària. Ell va enviar la quantitat comentada des del seu compte de banc ING a un altre compte ANZ que havia de pertànyer a l'empresa. El problema és que havia guardat el compte ANZ amb un nom incorrecte.

Així, el passat 14 de juny, algú es va trobar amb la sorpresa de rebre 60.000 euros de manera totalment inesperada. Aquesta persona, sense pensar-s'ho dues vegades, va acabar quedant-se amb uns diners que no eren seus i negant-se a tornar-los.

L'home que va rebre els diners anirà a judici

L'ancià no va tenir gairebé ni temps per adonar-se de l'error. Havien passat tres hores quan ell i la seva filla Jacqui Morrison-White van observar que el nombre del compte destinatari estava equivocat. La persona que havia rebut els diners els havia retirat aquest mateix dia.

Els dos van tractar de buscar una solució posant-se en contacte amb el seu banc i amb el qual havia rebut la transferència.

Li van dir que no es podia fer res i que per la seva banda podia donar els diners per perdut. «Per alguna raó, no van actuar durant 24 hores. Això sembla ser un factor decisiu», explica la filla sobre els bancs implicats.

Com és normal, Gordon Layton està molt indignat amb la persona que es va quedar els seus diners. «Òbviament no estava content, de fet, estava realment enfadat perquè aquest tipus hagués aprofitat l'oportunitat per dir «bé, no ho tornaré, maleït sigui'», explicava a 'A Current Affair'.

L'única solució que li ha quedat ara és portar aquesta qüestió als tribunals. L'home que li va robar els diners ja ha estat acusat i s'haurà de presentar davant el jutge pròximament.

L'empresa ha amenaçat de denunciar-lo per impagament

Però la pèrdua d'aquests diners no és l'únic problema de l'ancià. La transferència estava destinada per pagar els serveis que li havia fet una empresa constructora. Encara no ha cobrat i vol rebre els seus diners com havien acordat.

Tot i ser coneixedors dels fets, no han dubtat a afirmar que prendran accions legals si és absolutament necessari, ja que estan en tot el seu dret.

Així i tot, la seva filla pensa diferent i no entén que l'empresa els pugui fer ara una reclamació tan immediata. «Aquests són els diners d'un jubilat de 88 anys, el que significa que si no ho recuperem el meu pare ha de vendre la seva casa per poder pagar el deute. Això és just?», afirmava.

«ANZ va intentar recuperar els diners, però els fons ja s'havien retirat aquell mateix dia i van haver de demanar permís al destinatari involuntari per recuperar els diners. Per descomptat, va dir que no». Layton ara només vol «que els diners arribin a les persones que van treballar a casa meva».