Foto del passadís d'un avió

Ensurt per una amenaça terrorista en un avió a l'aeroport de Barcelona

El vol havia de cobrir el trajecte entre Barcelona i Tel Aviv

Ensurt a l'aeroport de Barcelona. A darrera hora del passat dilluns, 20 de març, els passatgers d'un vol de la companya Vueling que sortia de Barcelona i anava direcció Tel Aviv, a Israel, van ser víctimes d'una amenaça de bomba. L'amenaça terrorista, finalment, va resultar ser falsa.  

Segons avança El Nacional, van ser els mateixos passatgers del vol els qui van rebre l'amenaça via missatges al mòbil. Als missatges, segons el mateix mitjà, hi havia textos de caràcter terrorista. 

La Guàrdia Civil va ser alertada a les 23.35 hores dels missatges i van activar el protocol previst per aquesta mena de casos. 

Minuts després, els agents del cos de la Guàrdia Civil en desactivació d'explosius van pujar a l'avió i van comprovar que dins d'aquest no hi havia cap bomba. Tot va quedar, per sort, en un gran ensurt. El vol, finalment, va ser ajornat. 

La investigació, oberta

El cas no quedarà en punt mort. Ara, la Guàrdia Civil i els responsables de l'aeroport de Josep Tarradellas han obert una investigació per a esbrinar què pot haver passat i qui ha estat l'autor dels missatges enviats. 

Així mateix, el Mosad també ha obert una investigació. El vol havia de cobrir una ruta entre Barcelona i Israel, punt calent del terrorisme islàmic. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Barcelona-Tel Aviv, una connexió sòlida

I és que, curiosament, la companyia aèria Wizz Air ha inaugurat fa dos mesos una nova ruta directe entre l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat i l'aeroport internacional Ben Gourion de Tel-Aviv. 

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) té com a principal objectiu recuperar rutes i companyies que operaven abans de la pandèmia, així com augmentar la capacitat en algunes destinacions existents amb alta demanda però baixa oferta. 

Segons el CDRA, Israel es troba «des de fa anys» entre els països amb més demanda i, fins i tot amb la ruta principal, Tel Aviv, àmpliament coberta, la demanda «supera la capacitat existent». La nova ruta de Wizz Air és la vintena que ofereix des de la capital catalana.