Muntatge nena assassinada Texas

Amerie, la nena de 10 anys que va demanar ajuda a urgències abans de ser assassinada

La petita va trucar al telèfon d'emergències nord-americà, tal com li havien ensenyat els seus pares

Amerie Jo Garza, una nena de 10 anys que assistia a l'Escola Primària Robb d'Uvalde (Texas), va ser un dels 19 nens assassinats al tiroteig perpetrat pel jove de 18 anys Salvador Ramos.

Quan el pànic i el caos es van apoderar de la classe, la petita va recordar el que els seus pares li havien ensenyat per a casos d'emergència i va trucar demanant ajuda al 911, el telèfon d'emergències dels Estats Units. Amerie va cridar només sentir els crits del jove atacant.

Amerie, la nena assassinada a Texas
Ameria va ser una de les dinou estudiants assassinada per l'atacant de 18 anys | ABC

 

La classe celebrava el final de curs

La petita cursava quart grau i aquell mateix dia, el 24 de maig, celebraven la fi de les classes. Aquell matí a Amerie i als altres nens els havien atorgat un diploma d'honor. La foto que es va fer sostenint el certificat va ser la seva última fotografia amb vida.

«El pistoler va entrar i els va dir als nens "morireu". I ella tenia el seu telèfon i va trucar al 911. I en lloc d'agafar-lo i trencar-lo... ell li va disparar», ha explicat l'àvia de la nena en una entrevista amb The Daily Beast.

Familiars dels nens morts a Texas
Els familiars dels nens es van apropar a l'escola quan van assabentar-se de la notícia | Telecinco

Després de 7 hores en què la seva família no va tenir notícies de la petita, les autoritats van informar de la seva mort . El seu cos era a l'oficina del metge forense del comtat de Bexar per fer-li una autòpsia.

La seva àvia recordava la personalitat de la petita Amerie. «Ella era molt extravertida. Tenia un cor generós. Sempre era allà per ajudar a qualsevol. Era molt intel·ligent i estava ansiosa per viure».

«La meva neta va ser assassinada a trets per intentar trucar a emergències, va morir com una heroïna intentant obtenir ajuda per a ella i els seus companys de classe», declara l'àvia d'Amerie.

Va comprar dos rifles al seu 18 aniversari

El jove pistoler Salvador Ramos va entrar al col·legi de primària Robb, on havia estudiat, al voltant de les 11:30 del matí del dimarts 24 de maig. Es va atrinxerar en una aula i allà va disparar 19 nens d'entre 9 i 10 anys i les dues professores que es trobaven a la classe en aquell moment.

«Disparava contra qualsevol cosa que s'interposés en el seu camí», assegura el Departament de Seguretat Pública de Texas. Abans dels fets, havia disparat a la seva àvia de 66 anys, ferint-la de gravetat, i havia estavellat un cotxe a prop de l'escola primària.

Imatge de Salvador Ramos.
El jove es va tancar en una classe i va assassinar 19 nens i 2 professores | Xarxes socials

El mateix dia que va fer els 18 anys, Salvador va comprar dos rifles, que presumia a les seves xarxes socials. El seu entorn el descriu com un adolescent callat i solitari, que presumia de les seves revistes d'armes i de tenir una motxilla plena de cartutxos.

Aquest tiroteig ja és el segon més mortífer de la dècada ocorregut en un centre escolar. Només el supera la matança a l'escola Sandy Hook de Newton (Connecticut), on van morir 26 persones assassinades el 2012.