Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de 'El Cuco', incriminat del cas Marta del Castillo, entrant a l'Audiència de Sevilla.

Gir en el cas Marta del Castillo: 'El Cuco' reconeix que va mentir

El jutge decidirà si ja finalitza el judici i imposa directament les penes o continua amb les declaracions

Salta la sorpresa al judici contra Javier García Marín, àlies 'El Cuco', que ha començat avui a Sevilla. En la seva primera compareixença, l'acusat ha reconegut que va mentir al judici pel crim de Marta del Castillo. Davant d'això, el jutge haurà de decidir si continua amb el judici que ho podria canviar tot.

Javier García, implicat en el crim de Marta del Castillo, i la seva mare Rosalía estan acusats de mentir al judici. Tots dos van inventar una coartada per negar que el noi, que en aquell moment tenia 15 anys, estigués al lloc dels fets. Ara s'enfronten a dos anys de presó.

El judici ha començat aquest matí al Jutjat Penal número 7 de Sevilla. Està generant molta expectació perquè també està previst que declari Miguel Carcaño. 'El Cuco' podria confirmar si l'última versió de Carcaño és certa o no.

Reconeix que va mentir. I ara què?

Segons ha avançat OK Diario, Javier García Marín ha reconegut que va mentir al judici pel crim de Marta del Castillo. Com que l'acusat ha reconegut els càrrecs, no tindria sentit que el judici seguís endavant. El jutge podria decidir no continuar amb el procés i imposar directament les penes.

Marta del Castillo
'El Cuco' ha sorprès en el nou judici | Cedida

Tot i això, la Fiscalia i l'acusació particular exercida pels pares de Marta podrien al·legar raons de pes per continuar amb el judici. Com per exemple, que les declaracions són rellevants per saber on és el cos de Marta del Castillo. Però la decisió és a les mans del jutge.

El judici ha començat avui a les 09.30 hores i estava previst que declaressin els dos imputats. Demà havien de comparèixer diversos testimonis com el pare de Marta, Antonio del Castillo. I dimarts que ve, 31 de maig, estava previst que declarés Miguel Carcaño com a principal condemnat pels fets.

Sí que va estar al crim

Durant la investigació, 'El Cuco' va reconèixer haver estat al lloc dels fets i que «s'havia trobat amb l'escena». Però en un principi ho va negar i va al·legar que ho va acabar dient perquè estava sotmès a dures pressions. Van aparèixer evidències que desmuntaven la coartada creada pel menor i la seva mare.

Javier va fer dos anys de condemna en un centre de menors per encobriment i després va abandonar Espanya per començar una nova vida. Més tard, van aparèixer evidències que ell i la seva mare havien mentit a seu judicial. Això va motivar la seva imputació i el judici que ha començat avui.

La seva declaració té més importància de la que sembla perquè podria canviar allò que es pensava fins ara. 'El Cuco' acaba de reconèixer que va mentir i que, per tant, sí va estar al pis de León XIII quan van matar Marta. Ara caldrà veure si explica tot allò que va veure i si hi ha més sorpreses.

La decisió, a les mans del jutge

I això porta fins a Miguel Carcaño i la carta que va escriure el 2020 amb la seva nova i última versió dels fets. Segons Miguel, aquella nit va tenir una baralla amb el seu germà Francisco Javier per la hipoteca del pis. Marta va intentar intervenir entre tots dos i Francisco Javier la va colpejar amb la culata d'una pistola.

Muntatge fotogràfic dels pares de Marta del Castillo i la seva filla.
Els pares de Marta del Castillo mantenen l'esperança | CatalunyaDiari

Els pares de Marta del Castillo creuen que aquesta versió és certa i sostenen que Francisco Javier va ser el cervell de tot. Asseguren que va ser l'autor material de la mort de Marta i va organitzar l'ocultació del cadàver. Segons aquesta versió, 'El Cuco' va marxar del pis quan es va veure amenaçat.

El calendari del judici preveu que les sessions següents haurien de celebrar-se el 27 i 31 de maig i el 2, 7 i 9 de juny. Els pares de Marta del Castillo tenen l'esperança que aquest judici els ajudi a saber per fi on és el cos de la seva filla. 'El Cuco' ha fet un primer pas important, però ara caldrà veure què decideix el jutge.