Javier España somrient

Mor amb només 39 anys Javier España, famós al món dels videojocs

Era gestor de contingut i estratègia de la famosa companyia de videojocs Riot Games

Javier España, molt conegut a la indústria dels esports electrònics, ha mort als 39 anys. Segons ha transcendit, ha sigut de manera sobtada, a causa d'una aturada cardíaca. La gent el coneixia com a Riot Maggical, i acabava de ser nomenat gestor d'estratègia de canals de Riot Games.

Javier España va néixer a Rosario, Argentina, i des de ben petit va ser un apassionat dels videojocs. Va estudiar publicitat i computació, i va entrar a formar part de la companyia Riot Games com a gestor de contingut d'e-sports. Des de Xile, va organitzar la Lliga Llatinoamericana de 'League of Legends'.

Javier estava casat i tenia tres fills, i es va traslladar amb la família a Mèxic per a treballar per la companyia esmentada. S'encarregava de supervisar el contingut dels videojocs. Riot Games és la companyia de desenvolupament de videojocs més gran del món, famosa per ser la creadora de l'exitós 'League of Legends'.

La seva última publicació

La darrera publicació de Javier a les xarxes socials va ser fa dos dies, el 24 de maig, per a promocionar el pròxim torneig mundial de 'League of Legends'. L'esdeveniment se celebrarà a Singapur, on enfrontaran els 24 millors equips del món. En un altre post, va mostrar als seus seguidors la figura d'un personatge.

Javier España
Javier España estava casat i tenia tres fills | Cedida

La mort de Javier ha generat molta consternació, ja que era una persona molt conegut al sector dels videojocs. A Riot Games, la companyia on treballava, estan especialment tristos per aquesta pèrdua. «Des de Riot Games fem arribar el condol a la família de Javier i els acompanyem en aquest moment tan dur», diu un comunicat oficial.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol i de record cap a la figura de l'argentí. Molts internautes que li han dedicat unes paraules el coneixien personalment o sabien que treballava a Riot Games. El recorden com una persona treballadora i amb molt de talent.

Dol al món dels videojocs

Javier era conegut per ser gestor de continguts a Riot Games, però també tenia una faceta com a jugador de FPS (de l'anglès, 'first-person shooter'), un gènere de videojocs que simula l'ús d'armes de foc des d'una perspectiva de primera persona. Una vegada, ell mateix va explicar que dedicava més temps a aquest tipus de videojocs que al 'League of Legends'. De fet, el seu joc preferit sempre era Counter Strike.

El gamer era molt actiu a les xarxes socials, on solia promocionar esdeveniments i novetats del món dels videojocs. Era una persona molt coneguda entre els fanàtics de videojocs de l'àmbit hispanoparlant. «Sempre atent, sempre professional, sempre amb ganes d'ajudar, sempre amb un somriure», recorden a Rainbow7.

A All Knights el consideren «un referent, avui i sempre» i recorden que «li encantava el que feia i ens transmetia aquesta passió». Team Aze, per la seva banda, ha manifestat: «Era una persona molt ètica a l'hora de treballar i era un gran professional del sector dels e-sports». 

Un altre gamer mort

'League of Legends' està de dol per la mort inesperada de Javier España, molt conegut a la comunitat llatinoamericana. Recentment es va donar a conèixer la pèrdua d'un altre gamer professional d'aquest joc de rol. Ens referim a Pavle Kostic, conegut com a Yoppa, que només tenia 23 anys.

Pavle era una de les grans promeses de la competició, i la comunitat balcànica de 'League of Legends' està molt commocionada amb la mort del jove. «Avui ens acomiadem de Yoppa, que va morir ahir inesperadament per complicacions de la covid-19». La mort d'aquest gamer va causar un gran impacte entre els seus companys de joc.

Fotomuntatge de Javier España
Javier era un gamer professional molt conegut | Xarxes socials

'League of Legends' és un videojoc en línia d'estratègia en què s'enfronten dos equips de cinc jugadors. L'objectiu és que destruir la base de l'altre equip, amb jugades èpiques, assassinant els rivals i enderrocant torretes. Malauradament, la comunitat gamer ha hagut de dir adeu per sempre a dues persones molt famoses dins del món dels videojocs: Javier España i Pavle Kostic.