Persecució Girona

Pànic a Girona: un conductor puja a la vorera a tota velocitat per fugir dels Mossos

El conductor va danyar fins a tres vehicles dels agents policials

Tarda complicada la d'ahir per la policia catalana, a causa d'una persecució a un cotxe en ple centre de Girona. El conductor circulava de manera temerària pel centre de la ciutat, posant en perill la vida de la resta de ciutadans.

Els Mossos han detingut el conductor temerari que va protagonitzar una persecució de pel·lícula pel centre de Girona. L'home, a qui la policia ja tenia identificat, es va presentar a la comissaria de Vista Alegre a les nou del vespre per entregar-se.

És un delinqüent de 39 anys que acumula gairebé una vintena d'antecedents. Els Mossos d'Esquadra l'acusen dels delictes de conducció temerària, resistència i desobediència als agents de l'autoritat, atemptat contra agent de l'autoritat i danys.

El detingut ha passat la nit a les garjoles de la comissaria dels Mossos en espera que se'l traslladi al jutjat. Va conduir des de la zona de l'estació fins a Vista Alegre, anant fins i tot contra direcció, i allà va abandonar el cotxe i va fugir corrent.

Anava a contra direcció pel centre de la ciutat

La persecució va començar cap a les cinc de la tarda. Els Mossos d'Esquadra estaven identificant dos homes a prop de l'estació de trens de la ciutat. Un estava a peu de carrer i l'altre, el fugitiu, es trobava dins d'un cotxe.

De cop i volta, aquest home va fugir del lloc a tota velocitat i va començar a conduir de manera temerària pels carrers de la localitat.

Entre d'altres, va passar pels carrers de la Rutlla, Pericot o Emili Grahit mentre patrulles dels Mossos i de la Policia Municipal li intentaven donar l'alto.

Durant el recorregut, el fugitiu va arribar a anar fins i tot contra direcció en algun dels carrers. Va causar danys a tres vehicles policials, a més d'altres a cotxes particulars que estaven aparcats, i en alguns punts va arribar a pujar a la vorera, obligant els vianants que hi caminaven a apartar-se per esquivar-lo.

La persecució va continuar fins a la zona de Vista Alegre, on el fugitiu va abandonar el cotxe i va marxar corrent. Els Mossos d'Esquadra, que ja el tenien identificat, van començar a buscar-lo. Però ahir a les nou de la nit, ell mateix es va entregar a comissaria.

L'home acumula fins a una vintena de delictes

És un home de 39 anys a qui ja li consten gairebé una vintena d'antecedents. Alguns d'ells, també per conducció temerària, i altres per tràfic de drogues o robatoris.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir, en aquest cas, per conducció temerària, danys, atemptat contra agent de l'autoritat i resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

El detingut ha passat la nit als calabossos de la comissaria en espera que els agents el traslladin al jutjat per passar-lo a disposició judicial.