Ana Julia Quezada

Ana Julia Quezada, condemnada a presó permanent revisable

S'ha convertit en la primera dona castigada amb presó permanent revisable

Tan sols una setmana després que el judici hagi arribat a la seva fi, a magistrada Alejandra Dodero ha condemnat a presó permanent revisable a Ana Julia Quezada, la dona d'origen dominicà a la qual un jurat popular va declarar culpable de l'assassinat amb traïdoria de Gabriel Cruz, un nen d'Almeria de vuit anys. A més, Quezada haurà d'indemnitzar la família del menor amb 250.000 euros.

Primera dona condemnada a presó permanent revisable

L'assassina es converteix en la primera dona a Espanya a la qual se li imposa la presó permanent revisable. Des de 2015, quan es va reformar el Codi Penal, els jutges han imposat aquesta pena en deu dels 17 casos en què alguna de les parts ho va sol·licitar prèviament per a l'acusat.

En el cas d'Ana Julia, la condemna havia estat sol·licitada tant per la fiscal com l'acusació particular, i ara s'ha convertit en la primera dona castigada amb presó permanent revisable de l'Estat. Possiblement la decisió s'ha pres d'acord amb la Llei de Seguretat Ciutadana, la qual contempla una condemna d'aquest estil si la víctima del delicte té menys de 16 anys.

El jurat popular ja es va pronunciar en contra d'Ana Julia

El dijous 19 de setembre  el jurat popular va fer la lectura del veredicte a l'acusada, anunciant que la considerava culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria. A més, es considerava l'acusada culpable de delictes contra la integritat moral dels pares, per la seva actitud durant els dies de la recerca del menor desaparegut, i descartava qualsevol alleujant per haver acabat confessant el crim.

També et pot interessar...