Ana Julia

Relat final sobre Ana Julia Quezada: «És una sociòpata autèntica, matarà més nens»

L'advocat de la família de Gabriel demana al tribunal que «no els tremoli el pols» quan anunciïn el seu veredicte

L'advocat de la família de Gabriel Cruz, el lletrat Francisco Torres, ha demanat al jurat popular que enjudiciï a Ana Julia Quezada per la mort violenta del menor de vuit anys, i que «no li tremoli el pols» a l'hora de conformar el seu veredicte, ja que l'encausada «és una sociòpata autèntica» que «no té dret a respirar el mateix aire que respirem nosaltres».

En el seu al·legat final, el lletrat ha insistit contundentment que «cal apartar-la de la societat», assegurant que l'acusada va actuar amb premeditació, traïdoria i acarnissament a l'hora d'arrabassar la vida al nen, i ha exigit que se la condemni a presó permanent revisable, assegurant amb duresa que «matarà a més nens, el Gabriel no és el primer nen que mata», ha afegit.

Brutal agressió abans de l'assassinat

Per a la representació dels pares, Quezada és una «autèntica assassina» que «va matar fent sofrir al nen», segons ha defensat a diferència del que sosté la Fiscalia, que sobre la base dels informes forenses no aprecia acarnissament. Torres ha incidit en l'informe aportat pels metges especialistes i s'ha centrat en els hematomes que presentava el cadàver, especialment darrere de l'orella que, segons ha sostingut, va ser propiciat amb la destral que es va emprar en el crim.

Segons l'advocat, les lesions ocasionades al Gabriel anirien més enllà de les derivades de la mort per asfíxia mecànica, ja que van donar lloc a una sèrie de ferides que van provocar que el menor entrés en coma abans que fos assassinat definitivament. A més, Quezada va «fregar i refregar» a consciència per amagar el crim que havia comès, si bé no va poder amagar una gota de sang al marc de la porta, i un perfil genètic en l'interruptor.

Discrepàncies amb la fiscalia

El lletrat ha criticat la fiscalia per no considerar l'existència de «l'acarnissament», tot i que l'informe final forense confirmava «que el nen va sofrir», i ha recordat que segons el  Ministeri Públic, l'agressió va durar «de 10 a 20 minuts». «Ens sembla greu que el Ministeri Fiscal pretengui desdibuixar l'acusació quan estem més interessats que ningú a determinar els fets», ha replicat.

«Desconeixem si el mòbil és només econòmic, o si és odi absolut a la mare del nen o si és que li destorbava», ha afegit el lletrat, qui ha mantingut la seva versió, a partir de l'informe mèdic, sobre una agressió prolongada sobre el menor abans que morís per asfíxia. «Hem hagut de suportar que això ha estat un accident, i quan això passa un reclama ajuda»; l'acusada va romandre tres hores i 19 minuts al lloc dels fets, on va fumar i pintar tranquil·lament.

Ana Julia
Ana Julia durant el judici pel qual se l'acusa de l'assassinat del Gabriel | España Diario

 

Delictes contra la integritat moral

De la mateixa manera, l'advocat ha reclamat la incorporació a la causa de dos delictes contra la integritat moral, conseqüència del comportament de l'acusada durant la recerca del cos del menor, que va tenir lloc des del 27 de febrer de 2018 a Las Hortichuelas. Ana Julia va participar en les cerques voluntàries i va assegurar i consolar reiteradament als pares indicant-los que el nen apareixeria.

Per a l'advocat, el testimoni de la Patricia és probatori de cara a incorporar els delictes contra la integritat moral, que juntament amb els de lesions psíquiques, suposen una petició addicional de 12 anys de presó per part de l'acusació particular.

«Desconeixem el motiu pel qual el fiscal no acusa d'un delicte contra la integritat moral», ha recalcat Torres, qui  ha posat sobre la taula la sentència dictada pel Tribunal Suprem en el cas de Marta del Castillo sobre aquest tema. «Aquesta humiliació s'ha produït i per això interessem el delicte», ha afegit després de recordar l'actitud de l'acusada durant la cerca del menor, qui va deixar una samarreta a Las Negras per a «decantar» la recerca cap al seu exmarit, qui habitava en la zona.

Un perfil «pervers» i «mesquí»

Segons l'advocat de la família,  la mare del menor pateix un mal «irreversible» i «irrecuperable», la qual cosa la porta avui dia a prendre «fàrmacs potents» per a «poder suportar» la situació. Enfront d'això, ha qualificat de «quarta dimensió» que la defensa al·legui en les seves conclusions definitives que Quezada actués sota la «influència de drogues», quan és un fet que, segons ha indicat, no ha estat provat.

Torres, qui ha interromput el seu informe final davant els sanglots de l'acusada, a qui la magistrada-presidenta, Alejandra Dodero, li ha demanat que es calmés, ha insistit en un perfil «pervers» i «mesquí» de l'acusada, a qui, segons ha revelat,  el Ministeri de l'Interior li ha «prohibit fer un programa de televisió des de la presó». Així, ha maldat per relatar el passat de l'acusada i els seus comportaments amb les seves quatre parelles, així com la pràcticament nul·la relació que manté amb la seva filla, que va declarar contra ella durant el judici.

També et pot interessar...