Juí Llíria

Un home afirma que va matar a la seva exdona i exsogra perquè «Déu totpoderós» li va ordenar

Ha assegurat que alguna nóvia l'havia deixat perquè parlava a soles

L'acusat de matar a la seua exdona i a la seua exsogra a tirs en ple carrer en Llíria, en la comarca del Camp de Túria (València), ha assegurat este dimecres en el juí, que se celebra per jurat popular, que  «Déu totpoderós» li va ordenar matar a les dues dones —de la seua exdona tenia una ordre d'allunyament— perquè eren «dimonis».

L'acusat només ha volgut contestar al seu lletrat assegurant que va matar a les dues dones «seguint les instruccions de Déu totpoderós». «Elles es van transformar en dimonis. Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós», ha afirmat.

Això és el que ha declarat durant la primera sessió de la vista per este crim, que està previst que s'allargue fins a cinc jornades. Els fets es van produir el passat 8 de novembre de 2016, quan l'acusat, de 41 anys i nacionalitat espanyola, va disparar contra la seua exdona i la seua exsogra, de 46 i 67 anys, just després d'entregar-los al seu fill, de quatre anys, que ho va presenciar tot, encara que no va patir danys.

Anà a portar-li al seu fill amb un revòlver sense llicència en la renyonera

L'acusat tenia una ordre d'allunyament, que li impedia arrimar-se a la que havia sigut la seua dona, per ordre del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de València. Conscient de la prohibició, el processat es va desplaçar des de Villena, en l'Alt Vinalopó (Alacant) amb el xiquet i un revòlver sense llicència en la renyonera.

En arribar a l'estació, a on havia quedat amb la seua exdona, va baixar del cotxe revòlver en mà i es va dirigir ràpidament cap a la seua exparella, a qui, sense temps per a reaccionar, va disparar tres voltes en el pit  i la va matar en l'acte.

Després d'això, apuntà a la seua exsogra i li va disparar dues voltes. La dona va caure a terra, queixant-se del dolor i suplicant-li que parara, mentre que l'acusat va recarregar l'arma, va agafar del monyo a la dona, va comprovar que continuava viva i  li va pegar tres tirs més, fins que va morir. De seguida, l'acusat se'n va anar d'allà i es va desfer de l'arma, mentres que  el xiquet es va quedar en l'estació, amb els cadàvers de sa mare i la seua iaia, segons relata el fiscal.

El ministeri públic demana 53 anys de presó i 90.000 d'indemnitzacions

El ministeri públic reclama 53 anys de presó  per dos assassinats, trencament de condemna i tinença il·lícita d'armes, amb l'agreujant de parentiu, a més d'indemnitzacions per 90.000 euros. L'acusació particular, en la mateixa línia, sol·licita 54 anys, a més d'una responsabilitat civil de 300.000 euros, mentres que l'acusació popular, l'Associació Clara Campoamor, demana  48 anys i tres mesos de presó.

La defensa, reconeix els delictes, però amb eximent d'alienació, pel que demana que la condemna es limite a 15 d'internament en un centre psiquiàtric. L'advocat de l'acusat ha destacat davant del jurat que el seu client presenta una esquizofrènia crònica paranoide greu, un 65 per cent de discapacitat per trastorn paranoide i és politoxicòman.

«Alguna nóvia em va deixar perquè parlava a soles»

L'acusat, a preguntes de la seua defensa, ha explicat que, amb 16 anys, sa mare ja havia vist que era «un xiquet que es tancava a l'habitació i tenia fòbia a la gent». Des d'eixe moment, el processat es troba baix tractament i amb medicació, que ha reconegut que ha deixat de prendre en algunes ocasions. Quan ho feia, ha continuat, «sentia veus» que li insultaven i li «tractaven mal». «Jo volia tindre una nóvia, una família i una vida normal. Vaig arribar a tindre alguna nóvia, però em deixaven perquè parlava sol», ha comentat.

Sobre el dia del doble crim, ha contat que estava en casa d'un conegut, en una zona marginal de Villena, llegint la Bíblia: «En eixe moment, em van vindre fortes veus que em van dir que —la seua exdona i la seua exsogra—  eren dos dimonis i calia matar-les». L'acusat ha assegurat que va actuar «seguint les instruccions de Déu totpoderós»: «Em deia fill meu, actua de pressa, cal llevar-se-les del mig'».

A més, ha afirmat que també escoltava «xiulits de codi morse»: «Quan els xiulits són ràpids, és que van a passar coses dolentes». L'acusat també ha explicat la seua reacció després de matar a les dones: «Havia de fer cas perquè ell és el que reina en el món.  Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós. Elles es van transformar en dos dimonis».

També pots llegir...