Ana Julia Quezada se echa a llorar en el arranque del juicio con jurado

Ana Julia Quezada va voler tallar un braç a Gabriel perquè cabés al forat

La fiscal assegura que l'acusada actuava amb premeditació i que el menor no va tenir cap opció de sortir viu de la finca

L'esgarrifós i mediàtic crim del petit Gabriel  Cruz torna a sortir a escena. L'acusada per la mort del menor a Almeria, Ana Julia Quezada, començarà a declarar aquest dimarts, després de la primera sessió del judici d'aquest dilluns, en la qual s'ha constituït el jurat i les parts han presentat els seus informes, on es detalla que la dona va propinar-li diversos cops al braç a Gabriel per intentar tallar-li l'extremitat, ja que el cos no cabia al forat  on es volia desfer del nen.

Ana Julia va voler trencar-li el braç a Gabriel

Gabriel, amb només 8 anys, «no va tenir cap opció de sortir amb vida d'aquella finca», segons relata la fiscal del cas.  L'advocat defensor, Francisco Torres, en canvi, afirma que «no hi ha cabuda per tanta maldat, ni fer tant mal a un nen», per la qual cosa considera el detall «aparentment irrellevant»

La fiscal considera també que Ana Julia actuava amb premeditació, tenint en compte que va portar a terme el crim un dia «en què el pare estava absent».   A més, ha insistit que «va augmentar inhumanament el dolor que estava causant al nen, per fer-lo patir».

Ana Julia Quezada con sus abogados antes del inicio de la vista
Ana Julia Quezada amb els seus advocats abans de la sessió | Europa Press (RAFAEL GONZÁLEZ)

«El veus balbotejant amb vòmit i l'escanyes»

La duresa dels detalls que ha aportat la fiscal és infinita. «L'apallisses, el veus balbotejant i l'escanyes», assegurava. «Si la seva pretensió era asfixiar-lo, no li propina la pallissa que va donar-li durant una hora», va afegir. 

Gabriel podria haver-se salvat, si durant aquella hora Ana Julia hagués fet una trucada.  Però, segons les sensacions que la fiscal ha traslladat al jurat popular, l'acusada «el va voler esquarterar», ja que va despullar el petit per enterrar-lo. «Com que un dels seus braços no cabia al forat, es va dirigir a l'interior de l'habitatge i va agafar una destral, donant diversos cops al braç de Gabriel», explicava.

Per la seva banda,  l'advocat de Patricia i Ángel, els pares del petit, també ha parlat de la «fredor i crueltat» de l'acusada. «Li pega fins que el mata i després es posa a fumar, perquè ho ha dit; i després, a cavar el forat», va relatar. Finalment, acabava en la seva declaració  la «falta d'escrúpols brutal» amb la que «dormia cada dia amb el pare  del nen, havent-lo matat». 

Ana Julia Quezada se echa a llorar en el arranque del juicio con jurado
Ana Julia Quezada ha arrencat a plorar quan ha entrat el jurat popular | Europa Press (RAFAEL GONZÁLEZ)  

El va matar perquè «li feia nosa»

Va sorprendre enormement el canvi físic d'Ana Julia a la seva arribada als jutjats, en comparació amb la imatge que lluïa els onze dies de cerca del petit Gabriel. Després de treure-li les manilles i afirmar que respondria la magistrada «amb calma», ha esclatat a plorar quan han entrat a la sala les set dones i els dos homes que valoraran si és culpable.

La presumpta assassina va mostrar-se en el moment de la desaparició del petit totalment «destrossada i desolada», segons recordava la fiscal. Al mateix temps, aquesta titllava d'«inqüestionable» el fet que va ser ella qui va matar el nen. 

L'acusació particular, en aquest sentit, assegura que Ana Julia va matar Gabriel perquè «li feia nosa», apuntant també a motius econòmics, ja que sabia que l'àvia paterna del nen «tenia diners». «L'incomodava la relació de Gabriel amb el seu pare», es va escoltar a la sala, fet que, segons l'acusació l'hauria portat a sentir total menyspreu per la vida del petit de només 8 anys

La defensa, per la seva banda, assegura que «no volia matar-lo, sinó només fer-lo callar» i que, si estava «tot planejat», com afirmen les acusacions, va ser «un enorme nyap».

 

També et pot interessar...