Ana Rosa Quintana dona noves pistes sobre Tomás i les nenes desaparegudes

En els missatges de comiat no mencionava les seves filles i va tornar a casa dels seus pares per a deixar al gos

El cas del segrest a Tenerife de les nenes Anna i Olivia a les mans del seu pare, Tomás Gimeno, continua generant expectació. L'última pista l'ha donat Ana Rosa Quintana en el seu programa matinal, a Telecinco: segons el programa, Tomás va enviar un últim missatge de comiat a una parella seva, i parlava sempre en primera persona.

Això és rellevant, perquè fins ara havia transcendit que l'home es va comunicar amb la seva exdona per a dir-li que cuidaria de les nenes. Això mantenia viva l'esperança de tornar a veure a les nenes amb vida, i des d'un primer moment, Beatriz, la mare, va transmetre la seva confiança que les petites estaven bé al costat del seu pare.

Però segons el que ha revelat avui «El Programa de Ana Rosa», en aquest missatge de comiat Tomás només parlava d'ell mateix: «Estaré bé, estaré on sempre he volgut» Això suposa un gir de guió que preocupa tant als investigadors com a familiars, i que obre la possibilitat que hagi ocorregut alguna cosa a les nenes. Ja han passat 15 dies des de la desaparició, i de moment ni rastre d'elles.

Segons han revelat en el programa, aquest missatge el va enviar Tomás a la seva parella, que ja ha estat investigada per la policia, però que no va tenir res a veure amb el segrest. Tant en aquest missatge, com en el que envia al seu pare, Tomás només parla de si mateix, i això per als investigadors és un detall preocupant.

Les noves pistes ofertes per Ana Rosa Quintana se centren en el que va passar entre les 19.30 i les 21.00 hores del dimarts, 27 d'abril. Encara no se sap amb exactitud què va fer Tomás en aquesta franja horària, abans de desaparèixer amb les nenes, però segons ha revelat el programa d'Ana Rosa, va tornar a casa dels seus pares per a deixar al gos.

Ha estat una de les reporteres del programa qui ha informat que en algun moment donat Tomás va tornar una vegada més a casa dels seus pares per a deixar allí al seu gos. «Van ser els seus propis pares els qui el van trobar aquí, es veu que va obrir la tanca i va deixar a la seva mascota per a assegurar-se que es quedava a cura d'algú».

Intentant reconstruir les seves últimes hores

Caldrà veure fins a quin punt aquest detall és transcendental per a la recerca, però ara com ara qualsevol pista, per petita que sembli, suposa molt per als investigadors. Des d'un primer moment, les esperances de donar amb el parador de les nenes depèn de reconstruir les últimes hores de Tomás, des que recull a les nenes fins que desapareix. Les càmeres del port i els testimonis han ajudat a seguir el rastre amb bastant precisió, si bé queden encara algunes llacunes.

Des que les nenes van desaparèixer queden obertes tres possibilitats: que apareguin vives, que les trobin sense vida, o que no apareguin mai. Continua havent-hi moltes esperances de trobar-les amb vida, i la recerca se centra en el rastreig de les embarcacions que van sortir de Canàries aquells dies, en els testimonis que puguin aportar informació, i en el dispositiu de cerca en terra ferma i en el fons marí.

Mantenen l'esperança de veure-les amb vida

Tomás va desaparèixer amb les seves filles el 27 d'abril, després de recollir-les per a passar unes hores amb elles. S'ha sabut que l'home odiava a la parella de la seva mare Beatriz, i que no volia que les seves filles visquessin amb ell. Això hauria motivat el segrest, que hauria planejat amb antelació per a segurament anar-se'n a viure a un altre país amb elles. No es descarta cap hipòtesi, però fins ara guanya pes la teoria que hauria escapat, amb ajuda d'algú, cap a Àfrica o Sud-amèrica.

Mentrestant, Beatriz ha difós imatges de les petites i del mateix Tomás Gimeno per a demanar ajuda ciutadana. Continua mantenint la confiança que les nenes estan vives i en bon estat, i ha agraït tot el suport que està rebent de la societat. El temps passa, i qualsevol pista, per petita que sigui, pot ajudar a resoldre el cas i a retornar a les nenes amb la seva mare.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari