Diversos agents dels Mossos d'Esquadra davant un cotxe policial en un operatiu antidroga

Macrooperatiu de pel·lícula a Catalunya que preveu més de 800 detinguts

Destapen una xarxa de falsificació de carnets de conduir amb un informàtic de la DGT com a vincle

Cop a la falsificació documental a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional estan realitzant aquest dimarts des de primera hora del matí una macrooperació per desarticular un grup que es dedicava a falsificar permisos de conduir i que operava arreu de l'estat espanyol. De moment, ja han detingut 200 persones, però es preveu que se superin les 800 detencions.

El grup va muntar un entramat per proveir carnets falsos a partir de la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) i el vincle seria un informàtic que treballava per a aquest organisme, segons ha pogut saber l'ACN de fonts properes a la investigació. 


Hi ha previstes una quinzena d'entrades i escorcolls per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de Girona, amb epicentre a Sant Feliu de Guíxols. Bona part dels registres s'està fent a les comarques de Girona o localitats properes, com Vic. La causa està oberta per delictes de suborn i falsificació de document públic.Segons informa Mossos d'Esquadra, l'organització operava arreu de l'Estat Espanyol per expedir permisos de conduir i documentació relacionada. L'operatiu està dirigit per la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Mossos d'Esquadra, juntament amb Policia Nacional, i hi treballen efectius de tots els serveis policials.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Uns 1.800 permisos falsificats

El jutjat d'instrucció 1 de Girona investiga la xarxa que presumptament es dedicava a falsificar carnets de conduir a través de la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) per delictes d'organització criminal, suborn, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desplegat aquest dimarts al matí un operatiu per arrestar els implicats en l'entramat criminal fent entrades a domicilis de Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Llagostera, Quart, Vic i Girona. La investigació va començar el novembre passat i, segons fonts consultades per l'ACN, fins al febrer han detectat uns 1.800 permisos falsificats. 

El macrooperatiu ha començat a dos quarts de set del matí amb entrades simultànies als domicilis dels principals sospitosos. Segons fonts properes a la investigació, la cúpula de l'entramat estaria format per una vintena de persones que assumien diferents funcions dins la suposada organització criminal. En un domicili situat a la carretera Castell d'Aro de Sant Feliu de Guíxols, els agents han detingut un informàtic que treballa per a la DGT a Girona i que, segons les mateixes fonts, s'encarregava d'utilitzar les bases de dades per dur a terme els delictes. Els agents estan escorcollant el pis i, també, un vehicle que l'arrestat tenia aparcat al recinte. L'advocat Sergio Noguero ha arribat a l'edifici per assistir al detingut.També hi ha altres sospitosos que, segons la investigació, es dedicaven a captar persones disposades a pagar per un carnet de conduir fraudulent o per recuperar els punts del permís sense seguir el canal oficial, abonant quantitats que van des dels 3.000 fins als 15.000 euros. La investigació identifica fins a quatre esgraons dins l'entramat criminal.La investigació judicial va arrancar el novembre passat i fins al febrer calculen que haurien fet uns 1.800 carnets fraudulents. No es descarta, però, que la investigació s'ampliï i aquesta xifra acabi augmentant.A banda dels líders de la trama, que es preveu que passin a disposició judicial dijous, l'operatiu també preveu arrestar més de 800 persones que haurien pagat pels carnets. En aquest cas, seran detencions tècniques que preveuen fer entre avui i dijous, també desplegant efectius de Trànsit per atrapar-los.