Col·legi de La Ería (Oviedo)

Anastasia i Alejandra, les bessones de 12 anys d'Oviedo: «Estaven molt integrades»

Tot apunta que Anastasia i Alejandra no patien assetjament a l'escola

La mort d'Anastasia i Alejandra va commocionar divendres tot Espanya. Les bessones, de 12 anys, van ser trobades sense vida després que es precipitessin des de la sisena planta de l'edifici on vivien.

El pis estava ubicat al carrer Facetos, número 48, a Oviedo (Astúries). La tragèdia ha encongit el cor de tot el país i hi ha una pregunta que, ara com ara, encara no té resposta: Per què?

Anastasia i Alejandra eren d'origen rus, però estaven «completament integrades»

L'entorn de les dues bessones de 12 anys no dona crèdit a la tragèdia. De fet, uns dies abans d'aquest tràgic succés, les dues menors van celebrar, aparentment, felices el seu aniversari.

Anastasia i Alejandra eren d'origen rus, però parlaven perfectament castellà, ja que havien estat diversos cursos escolaritzades a La Ería, un col·legi d'Oviedo. Igual que el seu germà petit, de 10 anys, que també cursa els seus estudis al mateix centre educatiu. Coneguts de les menors assenyalen que totes dues eren bones estudiants i jugaven amb tots els nens al pati. Segons assenyalen a EPE, coneguts i familiars defineixen la família com a «molt afables, encantadors».

Edifici d'Oviedo
Anastasia i Alejandra, de 12 anys, van saltar per la finestra des d'un sisè pis. | Google Maps

El col·legi de les bessones no tenia constància que visquessin cap situació d'assetjament

Anastasia i Alejandra eren bessones. A més, segons assenyalen en alguns mitjans, eren idèntiques fins al punt que els posaven llaços de diferents colors als cabells perquè els professors de La Ería poguessin diferenciar-les.

El darrer divendres La Eria avui va viure un dia molt atípic. Diversos agents de la Policia Nacional van envoltar el col·legi d'Anastasia i Alejandra Després de sortir a la llum el succés, personal de la Unitat d'Atenció de la Família i Dona (UFAM, per les seves sigles en espanyol) de la Policia Nacional, de la Conselleria de Salut i dels Serveis Socials, van acudir al col·legi per donar suport als més propers de les menors —entre ells, el seu germà de 10 anys—.

Segons apunta aquest mitjà, al centre no li constava que Anastasia i Alejandra visquessin una situació d'assetjament. Pel que sembla, les petites estaven a punt de gaudir del viatge de final de curs i «havien estat venent paperetes per pagar-ne les despeses». El pare d'un dels companys de classe, Fernando Díaz, declarava a EPE que alguna vegada les havia vist jugant a l'hora del pati i «sempre estaven jugant amb altres nens, com els altres. Una dibuixava molt bé. El meu fill sempre deia que li encantaria dibuixar com ella», afirmava sobre les bessones.

La investigació de la mort d'Anastasia i Alejandra

La investigació per la mort de les bessones està oberta. De moment, encara que sembli que Anastasia i Alejandra no patien assetjament a l'escola, no s'ha descartat cap hipòtesi. Així doncs, l'entorn de les nenes de 12 anys serà investigat per aclarir què va poder portar les petites a saltar des d'un sisè pis.

Segons assenyala Voz Populi, els veïns de la família han testificat que se sentien discussions a la llar familiar. Tot i això, no s'ha determinat si el detonant de la tragèdia ha estat una situació familiar delicada.

Dos dies de dol a Oviedo per Anastasia i Alejandra

L'alcalde d'Oviedo, Alfredo Canteli, va decretar dos dies de dol a la ciutat per la mort de les bessones. Per part seva, el regidor de Seguretat Ciutadana, José Ramón Prado, va assegurar que els pares de les nenes «estan destrossats» davant la tragèdia. De moment, no han transcendit més dades, però la investigació continua el seu curs.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!