Stefanía Bottero i Andrea Costa

Andrea, trobat mort al maleter d'un cotxe a Espanya: tot va començar en un japonès

La víctima va ser colpejada fins a la mort pels seus propis amics i es van desfer del seu cadàver calcinant

Dissabte 11 de setembre a la nit, restaurant japonès Sakura de Playa del Inglés (Las Palmas). Andrea Costa, un italià resident a l'illa, es desplaça amb cinc amics fins al local hores abans d'aparèixer mort dins el maleter d'un cotxe calcinat. El que va passar durant aquelles hores és confús.

La policia ha detingut quatre dels cinc amics de la víctima. Una d'elles, David José àlies 'El adoptado', està en presó provisional com a presumpte autor material de l'assassinat. Una altra dona és sospitosa de cooperadora necessària, i no es descarten més detencions en els pròxims dies.

La mort d'aquest italià tanca una truculenta història de males amistats i negocis bruts. Segons les primeres dades de la investigació, els seus amics pensaven que Andrea els havia delatat i havia explicat a la policia les seves malifetes. Aquesta mateixa nit el van matar a cops i es van desfer d'ell.

Una història d'amor truncada pel crim

El trist final d'Andrea va començar el 2020 quan va arribar a Gran Canària amb la seva parella Stefanía. Aquí van trobar la felicitat fins al punt que es van casar a Vecindario i van obrir un negoci de cànnabis. Mesos després ella va tornar a Itàlia per curar el seu fill menor d'edat, i ell es va quedar a l'illa.

Va ser aleshores quan, segons explica Stefanía, va començar a envoltar-se de males amistats. Ella parlava amb el seu marit cada dia, i el fatídic dissabte li va dir «que tot estava bé, que estava amb tranquil amb el gos a casa». Dilluns va rebre una trucada de la policia dient-li que el seu marit era mort.

«Em va caure el món a sobre, no vaig saber reaccionar i fins i tot trucava al seu mòbil, però no em contestava», explica Stefanía. El cotxe en què va aparèixer mort era el que ella li havia deixat en anar a Itàlia. «Anava amb males companyies, però era una bona persona, no es mereixia això», assenyala.

Andrea estava a l'atur, cobrava una ajuda des d'Itàlia i buscava feina com a cuiner. La seva situació econòmica el va portar a traslladar-se a la casa del presumpte assassí, 'El adoptado'. «M'havien dit coses molt dolentes dell, mai em va fer bona espina», revela Stefanía.

Com van succeir els fets

Segons la investigació, dissabte 11 de setembre Andrea i cinc persones més van anar amb el seu cotxe a sopar al restaurant japonès Sakura III. Amb ell anaven David José, Abdelfattah, Estefanía, Marta Esther i un altre individu que encara no ha estat localitzat. Al local van menjar i van consumir substàncies estupefaents.

La seva actitud durant la nit va aixecar les sospites dels propietaris del restaurant, que van decidir trucar a la policia. Abans que arribessin els agents, van marxar corrent deixant només a Andrea. Aquest estava molest per la situació, i en arribar la policia el van identificar i el van obligar a pagar el compte.

Andrea va dir als agents que a ell l'havien convidat, que no era culpa seva i que no tenia diners per pagar. Mentre la policia tractava d'aclarir el malentès, fora del restaurant, amagats, esperaven la resta del grup. Estaven molt nerviosos, perquè 'El adoptado' pensava que Andrea els estava delatant.

Segons els testimonis, en arribar Andrea van tornar al cotxe de la víctima fins a la casa del presumpte autor. Pel camí va començar una forta discussió entre Andrea, que els retreia que li haguessin deixat tirat, i els altres, que l'acusaven d'haver-los delatat. A casa d''El adoptado', la discussió va anar a més.

El va baixar de casa lligat de mans i el va cremar

Segons la versió dels detinguts, David José i la persona a la qual encara no han localitzat colpejar la víctima fins a causar-li la mort. Pel que sembla estaven tots sota els efectes de les drogues i no van mesurar les seves forces. Un cop mort, va ser lligat de mans i amagat en una habitació de la casa. 

Durant les hores posteriors, 'El adoptado' va demanar a la seva mare que l'ajudés a netejar les restes de sang «perquè havia fet mal». Tot i haver intentat esborrar el rastre, la policia ha trobat restes biològiques al domicili.

Aquest mateix dia, 24 hores després del crim, va baixar el cadàver fins al carrer i els va ficar al cotxe de la víctima. Amb ell es va dirigir cap a Pozo Izquierdo, on el va cremar amb accelerants. Segons revela la investigació, després de calcinar el cotxe amb Andrea dins va tornar a casa caminant.

La policia treballa ara per acabar d'aclarir els detalls del crim. Les versions dels detinguts són contradictòries i, a més, un sospitós segueix en llibertat. D'altra banda, queda per saber-se quin paper va jugar cada un la resta dels acusats aquella nit en què va morir el seu amic.

'El adoptado', un vell conegut de la policia

David José RP,  'El adoptado', és un vell conegut de la policia i destaca pel seu caràcter agressiu i el seu historial delictiu. Sense anar més lluny, el passat mes d'agost va ser condemnat per robatori encara que no va arribar a entrar a la presó. Ara s'enfronta al càrrec d'assassinat, i tots els indicis apunten cap a ell.

David José va néixer el 29 de juliol de 1982 i és pare de dos fills, un dels quals està a la presó. Tant la seva parella com el seu ex van ser detingudes en el marc d'aquesta investigació. Ell es troba a la presó provisional mentre la investigació continua en marxa sota secret de sumari.