Muntatge futbolista Andy Goram

Andy, el reconegut futbolista que ha confessat que li queden només 6 mesos de vida

Andy Goram pateix un càncer terminal

El món del futbol es troba ara commocionat per la situació que viu Andy Goram, exporter escocès de 58 anys. El motiu d'aquesta tristesa és que pateix un càncer terminal. Malaltia que l'ha portat a rebre la pitjor de les notícies: li queden sis mesos de vida.

L'esportista mateix és qui ha comunicat públicament la seva situació. I ho ha fet deixant clar que aprofitarà aquest temps que li han donat per viure'l al màxim.

Andy Goram i la seva malaltia sense cura

L'exfutbolista va veure canviar la seva vida completament fa set setmanes. El que va passar va ser que va començar a trobar-se malament i a tenir problemes per beure i fins i tot per menjar.

Al principi, no va voler donar gaire importància a la situació i va intentar veure si remetia per si sola. Tot i això, finalment va haver d'acudir al metge, on se li van realitzar diferents proves i així va arribar el diagnòstic inesperat. Se li va comunicar que patia un càncer d'esòfag de nivell 4. Càncer que després se li ha estès a altres parts del cos. En concret, ha arribat a les costelles, a diverses vèrtebres, al fetge i fins i tot al pulmó dret.

És cert que no se'l va mentir i se li va exposar que s'enfrontava a un càncer terminal que li donava una esperança de vida de sis mesos. Això sí, se li va oferir sotmetre's a un tractament de quimioteràpia per poder aconseguir tres mesos més. Però, Andy va rebutjar aquesta alternativa perquè era coneixedor de les greus seqüeles que la mateixa va portar a la seva exdona quan va patir un càncer.

Futbolista Andy Goram
Andy Goram afronta de la millor manera possible els sis mesos de vida que li han donat | Twitter (@cambuslanggers)

La seva situació ha saltat a les notícies i ha provocat una autèntica consternació, ja que és una persona molt estimada. I més emoció ha generat encara una entrevista recent que ha concedit al diari Daily Record.

Ell s'ha mostrat amb força fermesa i ha dit: «El metge em va dir: "Ves a gaudir de la teva vida quotidiana i que sigui el més normal possible". El meu dolor és pot aguantar. Encara puc anar a veure els amics i els clubs d'aficionats i continuar sent jo mateix». A això hi ha afegit: «Estaré aquí tot el temps que pugui. L'única diferència és que la bomba de rellotgeria està en marxa».

Andy Goram, una icona del futbol escocès

Parlar de Goram és parlar d'un dels jugadors més importants que ha tingut la selecció d'Escòcia, amb la qual va jugar un total de 43 partits. Va aconseguir una gran popularitat per la seva solvència sota els tres pals el que el va portar a rebre el sobrenom de 'The Goalie'.

Però els seus èxits més grans van arribar a la dècada dels 90 fora de l'equip nacional. Exactament va ser un ídol de masses al Rangers, on va jugar entre 1991 i 1998. Club on va arribar a guanyar diverses lligues. Tanmateix, també va aconseguir un gran rendiment al Manchester United.

Andy Goram quan era jove
Andy va ser un jugador clau de la selecció d'Escòcia i també dels Rangers durant la dècada dels 90 | Twitter (@hibernianfc)

També va formar part d'altres clubs del seu país natal i d'Anglaterra. Entre ells hi ha tant l'Oldham Athletic com el Motherwell i el Sheffield United. De la seva carrera futbolística cal no oblidar tampoc que va arribar a disputar dues Copes del Món i dues Eurocopes.

Precisament per tota aquesta extensa trajectòria, per la seva professionalitat i perquè aconsegueix guanyar-se l'afecte de tot el món, avui es lamenta la seva situació.