Muntatge amb el pres Jonathan

Un pres mata dos pedòfils a la presó: «Vaig pensar que els feia un favor a tots»

El pres ja havia advertit que els mataria si no el canviaven de cel·la

El pres nord-americà Jonathan Watson va ser condemnat el 2009 a cadena perpètua per assassinat. El 2020, a causa de la seva bona conducta, els responsables de la presó li van permetre compartir cel·la amb dos reclusos més. Tot i això, els dos companys que tenia al seu costat no resultaven del seu gust.

Es tractaven de dos condemnats per abusos sexuals a menors. Ell va advertir que no volia estar amb els dos pedòfils, però les seves peticions no van ser escoltades. Finalment acabaria matant-los a cops.

Watson va ser traslladat a la presó de nivell dos de Califòrnia. Això implicava que ja no hauria d'estar sol. Van decidir que David Bobb i Graham de Luis-Conti li farien companyia.

Aquests dos havien estat condemnats a cadena perpètua per agressió sexual agreujada a joves de menys de 14 anys. En vista d'això, Watson va reclamar immediatament tornar a una presó com l'anterior, on pogués estar sol, sense els dos pedòfils.

Va amenaçar que els «donaria una pallissa a un d'aquests homes» si no l'escoltaven. Però al centre penitenciari van fer cas omís. Van deixar la situació tal com estava, sense intenció de canviar res.

Imatge del pres Jonathan Watson
Jonathan Watson havia avisat que posaria fi a la vida dels seus dos companys de cel·la | Cedida

 

El pres els va matar a cops

El reclús condemnat a cadena perpètua per assassinat sabia que aquella situació no la suportaria gaire temps. En primer lloc, va posar fi a la vida de Bobb quan estava veient un programa de televisió infantil. Era el costum que tenia sempre.

Watson li va preguntar: «Realment veuràs això davant de tots nosaltres?». Va agafar un bastó i el va copejar amb extrema duresa fins a matar-lo, sense que la víctima es pogués defensar.

L'agressor tenia intenció de lliurar-se després de cometre el crim. Quan es dirigia al guarda de la presó es va creuar amb De Luis-Conti, l'altre pedòfil amb què compartia cel·la. Amb el mateix pal també posaria fi a la seva vida.

L'assassí no es penedeix dels crims

L'home va confessar els dos assassinats a través d'una carta al diari nord-americà The Mercury News. Explicava que «no podia dormir sense haver fet allò que tots els instints em deien que havia de fer en aquell moment».

Va voler posar-se a la pell de les famílies que havien patit les accions dels dos pedòfils. «Estic en una posició única on tinc accés a aquest tipus de persones i molt poc a perdre», ha assenyalat. Sabia que la seva situació entre reixes no patiria grans modificacions, ja que estava amb cadena perpètua.

Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.
L'assassí d'aquests dos homes no està penedit | CEDIDA

«Vaig pensar que simplement li faria un favor a tots. Són veritables monstres i ho tornaria a fer», va assegurar sense cap mena de penediment.

Va afegir que «aquests individus són el pitjor malson de qualsevol pare». Admetia els dos crims de la presó i va deixar entreveure que tornaria a actuar de la mateixa manera si l'allotjaven de nou amb abusadors.

A la carta que va enviar al diari es va mostrar molt proper amb la gent que havia estat víctima dels atacs dels pedòfils. «Aquestes famílies passen anys planejant de manera acurada i articulada com donar als seus fills totes les oportunitats que mai no van tenir. I apareix un monstre que canvia la trajectòria d'aquest nen per sempre», va explicar.

Després de tot això, Watson va ser jutjat i condemnat un altre cop a cadena perpètua, però sense possibilitat de sortir en llibertat condicional. Va deixar clar que tornaria a actuar de la mateixa manera si coincidia entre reixes amb algun condemnat per abús a menors. Confia que la pròxima vegada li facin més cas i no calgui lamentar més morts.