Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.

Terribles novetats sobre la violació d'Igualada: la víctima parla per primera vegada

La noia diu que segueix en xoc i que no recorda res de la violació, ni dels dies posteriors

La víctima de la violació d'Igualada la nit de la Castanyada de 2021 ha declarat per primer cop davant del jutge aquest dimarts. Ho ha fet de forma telemàtica i acompanyada de psicòlegs, que li han fet les preguntes dels lletrats i fiscal. 

La menor ha explicat no recordar res de l'agressió ni dels deu dies posteriors. El seu advocat, Jorge Albertini, ha detallat des dels jutjats d'Igualada que s'ha acceptat la seva declaració com a prova preconstituïda, de manera que la víctima no haurà de declarar en el judici i s'evitarà la «doble victimització». 

«Son moments difícils i complicats», ha dit i ha remarcat que la menor ha patit danys irreparables i que encara té seqüeles físiques i psicològiques. L'acusat ha estat present a la declaració.

Violació Igualada
La jove violada a Igualada diu que continua en xoc per la violació. | ACN

La noia no recorda res

Expectació mediàtica aquest dimarts als jutjats d'Igualada per la declaració de la menor. La noia ha parlat durant quinze minuts i de forma telemàtica des d'un altre jutjat i s'ha evitat en tot moment el contacte visual amb l'acusat. 

L'home està en presó preventiva i aquest dimarts l'han traslladat fins als jutjats d'Igualada. L'advocat de la noia, Jorge Albertini, que ha seguit la sessió des dels jutjats d'Igualada de forma presencial, ha explicat després que la menor ha estat acompanyada per un equip de psicòlegs que li han formulat les preguntes dels lletrats i fiscal. «Ella ha contestat directament als psicòlegs i no s'ha hagut de veure ni interrogada ni qüestionada sobre el que declarava», ha dit.

«La noia ha esborrat els fets i prefereixo que sigui així»

Tal com es preveia, la menor ha dit que no recorda res de l'agressió ni tampoc dels deu dies posteriors. 
Un fet que, segons el seu advocat, es deu a les lesions i seqüeles pel cop fort que va patir al costat dret del cervell. «Ella ha esborrat els fets i prefereixo que sigui així», ha dit. 

Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.
L'arrestat té 21 anys, és bolivià i té diversos antecedents. | ACN

Albertini, per evitar que ho revisqui constantment. L'únic que recorda és que va sortir aquella nit de la discoteca amb una amistat. Aquesta és l'única pregunta que li ha formulat l'advocat de l'investigat.

L'acusat, «pilladíssim»

Malgrat que la jove no recorda res, l'advocat s'ha mostrat convençut que hi ha prou evidències que incriminen l'agressor. «Està pilladíssim», ha assenyalat. Durant l'escorcoll a la casa del detingut, la policia va trobar ADN de la víctima a la roba del detingut. 

I pel que fa a l'acusat, Albertini ha destacat que, durant la declaració de la jove, s'ha mostrat «impertèrrit» i amb un «cert menyspreu a tot el que passava». 

La seva sensació, ha dit, és que no ha mostrat «cap penediment» ni tampoc ser conscient d'haver «destrossat» la vida a una nena i a altres persones que se'ls ha obert una investigació. També s'ha preguntat com algú pot actuar amb tanta «maldat i crueltat» cap a una persona.

L'advocat de la jove ha celebrat que el jutge hagi acceptat la petició de considerar aquesta declaració com a prova preconstituïda, un fet que evitarà la «doble victimització» d'haver de tornar a declarar durant el judici i reviure-ho tot de nou.