Bmber apagant el foc

Ángela, la dona trobada morta en un incendi a Espanya: han detingut el seu xicot

Barrax (Albacete) es manifesta al carrer per condemnar aquest nou cas de violència masclista

Darrere de l'incendi en un pis d'Albacete el darrer dissabte s'amagava una víctima nova de la violència de gènere. Es tracta d'Ángela Cabañero García, la 41a dona assassinada al nostre país des de començament d'any. La Policia Nacional ha detingut el seu xicot com a presumpte assassí.

El Govern de Castella-la Manxa ha comptabilitzat aquesta dona de 50 anys com a víctima de la violència de gènere. El president Emiliano García-Page ha lamentat públicament aquest nou assassinat masclista. «Avui més que mai hem de tenir present aquesta realitat i lluitar per acabar amb ella», va expressar.

La localitat natal de la víctima, Barrax (Albacete), ha sortit al carrer per condemnar aquest nou cas de violència masclista. Fins a 300 persones s'han concentrat davant de les portes de l'ajuntament cridant «prou» i «ni una més». Mentrestant, la policia continua investigant-ho i s'ha decretat el secret de sumari.

Troballa del cadàver i sospites

Dissabte a les 03.33 hores de la matinada, els serveis d'emergència van rebre una trucada. S'havia declarat un incendi en un pis d'Albacete i les flames començaven a devorar tot l'habitatge. Diverses dotacions de bombers s'hi van desplaçar per apagar el foc.

Després d'apagar l'incendi en aquest domicili del carrer Virgen del Pilar, els bombers van trobar el cadàver d'una dona de 50 anys. També van rescatar un home, propietari del pis i parella de la dona morta. La resta dels veïns no van patir cap mal i no va caldre evacuar l'edifici.

Inicialment es va pensar que la mort de la dona havia estat accidental, provocada pel foc o la inhalació del fum. Tot i això, hi havia alguns detalls que van despertar les sospites dels agents. Un cop feta l'autòpsia, la Policia Nacional va detenir el company sentimental de la víctima.

Foto d'un agent de la Policia Nacional d'esquena.
La policia tenia sospites sobre aquesta mort estranya. | Policia Nacional

Foc intencionat

La investigació policial apunta que la dona ja era morta abans de començar el foc.L'incendi podria haver estat intencionat, probablement amb la voluntat de destruir les proves de l'homicidi. Ara estan treballant per aclarir les causes del foc i les circumstàncies del crim.

La víctima convivia amb l'home que ha estat detingut i que les pròximes hores passarà a disposició judicial. L'acusen d'un presumpte crim masclista i la Junta de Castella-la Manxa es personarà com a acusació particular. El jutjat dʻinstrucció ha declarat el secret de sumari de la causa.

La consellera d'Igualtat, Blanca Fernández, ha mostrat el seu «horror i rotunda condemna» per aquest assassinat cruel. La mort d'Ángela ha deixat devastats els seus familiars, però també tot el municipi de Barrax. La família ha estat col·laborant amb les autoritats per aclarir el cas.

Dot a Barrax

La localitat de Barrax ha declarat dos dies de dol oficial per la mort d'aquesta dona a les mans de la seva parella. A la concentració d'ahir es van reunir familiars, amics i veïns de la víctima. L'acte de rebuig va estar marcat per la tristesa i la indignació per aquest nou crim masclista.

Entre els presents hi havia la germana de la víctima, que visiblement afectada va donar les gràcies als assistents a la concentració. La consellera d'Igualtat va mostrar suport a la família i va agrair la seva discreció per afavorir la investigació. La localitat ha quedat molt tocada després del que va passar.

Les víctimes de la violència de gènere tenen a la seva disposició el telèfon 016, que funciona les 24 hores del dia en 52 idiomes diferents. En cas d'emergència poden trucar al 112 (Emergències), al 091 (Policia Nacional) o al 062 (Guàrdia Civil). També tenen el correu 016-online@igualdad.gob.es.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp