Un tren de Renfe

Apareix un cadàver a les vies que obliga a tallar la circulació de l'R1 de Rodalies

Els Mossos d'Esquadra estan treballant en aquests moments en el succés

Matinal complicada a Renfe. La circulació de trens de l'R1 entre Blanes i Maçanet ha estat interrompuda aquest matí per la troballa d'un cos sense vida a les vies. Així ho ha informat la mateixa companyia. A hores d'ara, els Mossos d'Esquadra estan treballant per retirar el cadàver del lloc.

La circulació dels trens de la línia R1 de Rodalies es troba interrompuda en els dos sentits aquest dimarts al matí entre Maçanet-Massanes i Blanes. S'ha trobat el cos d'una persona a la zona de vies en un punt no autoritzat de pas, segons informen Renfe i Protecció Civil a través de les xarxes socials.

«Interrompuda circulació de trens entre Blanes i Maçanet per cos trobat en zona de vies. A l'espera autorització cossos policials per a restabliment. Gestionant servei alternatiu per carretera», ha piulat la companyia de trens al seu compte de Twitter.

Per la seva banda, Protecció Civil a més d'informar del terrible succés, ha activat el pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril per les emergències ferroviàries a Catalunya, anomenat Ferrocat. 

«Prealerta Ferrocat. Tallada la circulació de trens de la línia R1 en els dos sentits entre les estacions de Tordera i Maçanet-Massanes perquè han trobat el cos d'una persona a la zona de vies».

Ara s'espera l'autorització de la policia per restablir el servei. Renfe està gestionant el servei alternatiu amb autobusos entre Maçanet i Blanes. D'aquesta manera, caldrà esperar per veure com avança la investigació del cos de la policia catalana, ja que fins al moment no han transcendit més detalls.

Atropellament al Baix Ebre

Aquest diumenge, l'atropellament d'una persona a l'estació de Camarles, al Baix Ebre, va obligar a interrompre completament la circulació de trens per aquest tram del Baix Ebre entre l'Ametlla de Mar i l'Aldea durant unes dues hores. Això va afectar tant la línia R16 de Rodalies com els trens regionals i de llarga distància cap al País Valencià.

De fet, segons va informar Adif, el comboi que va atropellar la víctima era un Euromed que anava fins a Alacant. En un primer moment, es va mantenir la circulació per una de les vies, però poc abans de les 19:00 hores Adif va informar que la segona via quedava també tallada. 

A les 20.30 hores del vespre, un cop les autoritats forenses van retirar el cadàver, es va restablir el pas de trens entre l'Ametlla de Mar i l'Aldea. Durant l'estona que va estar interrompuda, Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera entre les estacions afectades.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp