Angie, l'assassina «quasi perfecta» que va asfixiar la seva amiga per cobrar l'assegurança

María de los Ángeles va matar Ana María l'any 2008 i va intentar simular que havia estat víctima d'un accident en un joc sexual

Angie
Angie va assassinar la seva amiga i va preparar un escenari del crim «quasi perfecte» | EspañaDiario

Febrer de l'any 2008. Una senyora de la neteja troba el cadàver d'una dona despullada en el sofà del seu apartament. El cos tenia una bossa de plàstic lligada al cap i, després de l'autòpsia, es va poder determinar que tenia restes de semen de dos gigolós a la boca i als genitals. Si l'assassina no hagués comès diversos errors fatals, hauria estat un crim perfecte.

Tot es remunta a l'any 1996. María de los Ángeles Molina Fernández, després de la misteriosa mort del seu marit a Canàries, es trasllada a Barcelona per viure-hi, gaudint de l'herència. Cinc anys després, comença a treballar coma cap de Relacions Humanes en una empresa internacional amb seu a Mataró, on coneix a qui serà la seva víctima mortal, Ana María.

La reconstrucció dels fets

Després de fer amistat, Angie, emprant les dades personals d'Ana María i una perruca per assemblar-s'hi, estafa a diverses entitats bancàries subscrivint al seu nom a sis pòlisses per valor de 102.415 euros i deu assegurances de vida per 840.000, col·locant a un tercer com a beneficiari. Una vegada finalitzades les operacions, Angie comença a planejar el seu assassinat.

Així mateix, pocs dies abans del crim, que va tenir lloc el 19 de febrer de l'any 2008, acut disfressada al local 'American Gigoló' de Barcelona i paga a dos prostituts, 100 euros a cadascun, perquè omplin d'esperma uns recipients esterilitzats.

Posteriorment, per tal de tenir una coartada, l'assassina condueix fins a Saragossa pagant l'autopista amb Teletac per deixar rastre. Després recull les cendres de la seva mare, que havia mort feia ja més d'un any, a una funerària i torna a Barcelona pagant en efectiu. De camí, Angie realitza una trucada a la víctima per confirmar un sopar al seu apartament, on l'asfixia i, seguint el seu pla minuciosament premeditat, prepara una escena del crim sense proves que no la incriminin.

Els errors que van conduir la policia fins a l'assassina

Malauradament, va cometre diversos errors que faciliten la investigació i permeten la seva detenció. El mateix dia del crim, just abans de viatjar a Saragossa, l'assassina va acudir a un banc de Mataró i va retirar 600 euros del compte de la víctima ignorant que la càmera de seguretat l'estava gravant. Paral·lelament, a la sala d'estar, on van trobar morta Ana María, Angie es va deixar una de les perruques, amb restes de sang, que emprava per fer-se passar per la víctima.

D'altra banda, l'escenari del crim era dubtós, ja que en cas que realment fos un accident de caràcter sexual, tal com pretenia simular l'assassina, hi havia massa indicis que apuntaven a altres conclusions: poca roba de la víctima i massa ordre i higiene. Per aquest motiu, la policia va rebutjar la primera teoria i va obrir una nova investigació, que va acabar per seguir la pista a Angie.

Al seu ordinador es va poder comprovar un ampli historial de recerca i visita de pàgines de contracte de gigolós. A més, en un escorcoll al seu domicili, la Policia va trobar una ampolla amb cloroform.

La parella d'Angie va col·laborar en la investigació policial

La parella de l'assassina, totalment exempta de càrrecs en demostrar la seva innocència i desvinculació del crim, va aportar proves fefaents en assegurar haver detectat un canvi espontani en l'actitud i estat emocional d'Angie en arribar a casa després del sopar. En paral·lel, va assegurar haver trobat alguns dels contractes amb què va aprofitar-se econòmicament de la víctima fent-se passar per ella.

Al domicili, es van trobar també targetes bancàries i altres documents que inculpaven directament Angie. Actualment, des del 2015, María de los Ángeles roman a la presó de Brians, en règim de segon grau i sense cap expectativa de rebre el tercer grau o permís.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari