Aníbal Pandoro

Aníbal, l'home mort massa jove a Osca fent el que més li agradava: «Vola alt»

Tràgic succés a la zona de l'Escupidera, als Pirineus

Xàtiva està de dol després que el cap de setmana passat una de les persones més estimades de la localitat, Aníbal Pandoro, morís a Monte Perdido.

Aníbal, que va perdre la vida als 49 anys, estava pujant Monte Perdido al Parc Natural d'Ordesa (Osca). I dissabte a la tarda la seva pista es va perdre de manera preocupant.

El cas és que hores després, l'endemà diumenge, els agents de la Guàrdia Civil van acabar trobant el cos sense vida del muntanyenc valencià. Aquest va patir un accident mortal a la zona de l'Escupidera, una de les més perilloses dels Pirineus.

Dol a Xàtiva després de la mort d'Aníbal Pandoro a Monte Perdido

Pandoro vivia a Xàtiva, tot i que havia nascut a Moixent i treballava de vigilant forestal. Un fet com aquest no fa res més que fer-nos recordar la figura d'Aníbal. Una persona animada i molt activa a qui li encantava tot allò que envoltava a la muntanya.

Monte Perdido
El cos d'Aníbal es va trobar per la zona del Monte Perdido | GUARDIA CIVIL

Val a dir que el mort formava part del BTT de Moixent «La Panda Pander» i va ser jugador de l'Olímpic de Xàtiva. A més, li encantava el món de les Falles com així li han recordat a la falla Espanyoleto.

«Tornem a estar de dol. Aníbal Pandoro, exfaller de la nostra comissió, ens ha deixat fent el que més li agradava. Vola alt, amic», deia el missatge més emotiu recordant el mort muntanyenc fa tot just uns dies.

Tot va passar quan cap a les 17.00 el seu company Alberto va avisar els rescatistes de muntanya des del refugi de Góriz. Va ser a aquesta hora quan aquest company es va preocupar perquè no sabia en quin lloc  s'ubicava Aníbal, després de patir un accident a la zona de l'Escupidera.

Pandoro va morir als 49 anys quan escalava la famosa cimera pirinenca

Fins aquí van acudir membres del GREIM de Boltanya de la Unitat Aèria d'Osca i un doctor del 061 per obtenir més informació i trobar Aníbal per procedir al seu rescat.

La veritat és que el vent que fuetejava la zona era massa fort i l'aeronau no va poder arribar a les proximitats de la ubicació d'Aníbal. Així les coses, els van haver de deixar a tres hores del lloc indicat.

El cas és que aquests agents van passar una nit al refugi de Góriz. I ja a primera hora del matí de diumenge, l'helicòpter va poder recollir-los per anar fins al lloc on havia caigut Aníbal.

«Les condicions climatològiques seguien sent molt adverses, impossibilitant l'aproximació de l'helicòpter de la Unitat Aèria per la qual cosa els especialistes del GREIM de Boltanya van iniciar la marxa a peu». Després d'un llarg tros a peu, «van aconseguir localitzar el muntanyenc accidentat, el qual presentava lesions».

'La Escupidera', el parany mortal que ha esbiaixat la vida a 50 muntanyencs

Tot i això, els agents van esperar que les condicions ambientals fossin millors. I finalment es van traslladar cap a les 14.00 de diumenge des de Monte Perdido fins a l'Hospital Sagrat Cor d'Osca.

Aquest lloc, l'Escupidera, és un dels habituals enclavaments on més accidents i rescats se sumen els últims anys al Pirineu aragonès.

muntanya
Aníbal Pandoro va perdre la vida tràgicament | ARXIU

Ja hi han mort més de 50 escaladors. I és que aquest passadís actua a manera de tobogan gelat, que és un parany totalment inesperat i mortal per a aquells que el travessen.

Segons grans experts, «si algú perd el peu i llisca sense control pel pendent, cau a un profund precipici, sense salvació possible». Un resum que deixa clar el perquè del nom de l'Escupidera, perquè «escup» les víctimes cap a la mort.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!