Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Gonzalo Buján

La veritat sobre l'assassinat de Gonzalo, mort en ple Carnaval

Una petita acció va desembocar a la major de les tragèdies

L'anny 2018, al Carnaval d'Herencia, a Ciudad Real, un noi va ser assassinat. La víctima és Gonzalo Buján, que va perdre la vida després d'originar-se una baralla.

Un conflicte que se'n va anar de les mans

El succés va tenir lloc el 10 de febrer del 2018, poc abans de les 22 h. Gonzalo era al costat d'una amiga a la fira. La noia, en un moment donat, es va disposar a orinar a prop d'una atracció. Aquest fet va provocar que la dona de l'amo de l'atracció s'encarés amb els amics i recriminés l'acció a la noia.

Van passar alguns minuts, i la noia amb dos amics més van tornar a la zona per pujar al cotxe. Tenien la intenció d'anar-se'n a sopar. Tot i això, el propietari de l'atracció es va aproximar a la finestra del cotxe i va pegar tres vegades el conductor a la cara.

Un dels firaires es va acostar i va colpejar brutalment Gonzalo

El conductor va baixar del vehicle. Mentrestant, alguns firaires es van acostar per observar el que estava passant. Entre ells hi havia el culpable del crim.

Aquesta persona va colpejar a la templa Gonzalo amb unes pinces metàl·liques, les que es fan servir per recarregar la bateria dels automòbils. L'home el va copejar «amb la intenció de lesionar-lo, però sense preveure imprudentment que amb això podria originar-li la mort».

Foto del passadís d'un hospital
El jove va ser traslladat a l'hospital, on va morir per una hemorràgia | ESPAÑA Diario

Després del fort impacte, Gonzalo es va quedar inconscient i va ser traslladat al centre de salut de la localitat. Hores més tard, cap a la mitjanit, el noi va morir a causa d'una hemorràgia originada per un traumatisme cranioencefàlic.

Per la seva banda, l'agressor afirma que la mort podria haver-se degut a una mort natural, causada per aneurisma i no per una acció violenta. Tot i això, els forenses van descartar aquesta possibilitat, ja que van demostrar que es va produir un cop amb les pinces i hi havia testimonis que l'avalaven.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Condemnat a tres anys de presó

Ara, el Tribunal Suprem ha condemnat el culpable d'assassinat un total de tres anys de presó i ha desestimat el recurs presentat pel condemnat.

Així mateix, el Suprem ha imposat a l'assassí una multa de 1.790 euros. A més, ha ratificat el pagament d'una indemnització de 117.000 euros a la mare i al germà de la víctima. També s'ha imposat una multa de 460 euros per al fill de l'agressor i l'amo de l'atracció.