ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Un grup d'animalistes ataca l'Ajuntament de Barcelona reclamant justícia pel gos mort

La Guàrdia Urbana assegura que l'actuació de l'agent que va abatre el gos va ser correcte per defensar-se de l'atac de l'animal

La mort d’un gos després d’un tret d’un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona porta cua. Aquest dimecres al vespre, 19 de desembre, un grup d’animalistes convocats per PACMA s’han concentrat davant de l’Ajuntament de Barcelona per demanar explicacions al govern d’Ada Colau per l’actuació de l’agent que va abatre el gos quan va atacar el policia. Els animalistes han fet un minut de silenci i després han llegit un comunicat condemnant la mort de l’animal i «reclamant» justícia.

Quan l’acte s’estava acabant un grup d’unes 50 persones ha començat a atacar als agents de la Guàrdia Urbana que estaven protegint la porta de l’Ajuntament de Barcelona. S’han llençat tanques i llaunes contra la línia policial, obligant-la a recular i a tancar les portes del consistori. L’incident no ha anat a més i els animalistes no han pogut assaltar l’ajuntament i no consten agents ferits. La porta estava protegida per agents de seguretat ciutadana i no pels antiavalots de la policia de la ciutat. Els concentrats cridaven consignes contra la Guàrdia Urbana i reclamant justícia pel gos mort a la zona de plaça d'Espanya.

L’Ajuntament va analitzar l’actuació de l’agent i va concloure bona praxi

El PACMA, el partit animalista sense representació en cap institució, va demanar durant l’acte investigar l’actuació de l’agent. Per la seva banda, la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) van obrir, com sempre que un agent fa servir l’arma de foc, una investigació i va assegurar que l’agent ja havia estat mossegat pel gos, i davant un nou atac, «la conclusió és que l’agent va actuar en defensa de la seva integritat física i que no li va quedar una altra opció».

En el transcurs de l’actuació, un dels agents va ser mossegat pel gos al braç. L’agent va haver d’utilitzar la seva arma per protegir-se. Posteriorment el mateix agent va ser agredit amb un patinet al cap. El propietari del gos va ser detingut per aquests fets. L’agent, com a conseqüència de l’agressió, té una contusió al front i una ruptura dental, tal com confirma la investigació de la Guàrdia Urbana i tal com ja va avançar CatalunyaDiari.


Comentaris

envia el comentari