ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

El conseller de l'Interior ha de sortir escortat per una protesta de Mossos a la conselleria

Els sindicats dels Mossos han protagonitzat una nova jornada de protesta contra el Govern i la conselleria d'Interior | La BRIMO ha alliberat el conseller i al cúpula d'Interior de la seu del departament

Els Mossos han calat foc a cartrons per tallar la Gran Via.
Els Mossos han calat foc a cartrons per tallar la Gran Via. | Guillem RS

Les negociacions entre els sindicats dels Mossos d'Esquadra i Interior no han acabat amb un acord concret aquest dimecres, i això ha provocat la indignació dels agents. Els seus negociadors han decidit tancar-se a la conselleria novament, com a protesta, mentre que al voltant de 300 policies s'han dirigit a la Gran Via de Barcelona, i l'han tallada a l'altura del passeig de Sant Joan i el carrer de Bailén. Els agents han encès una foguera al mig de la transitada via, i han llançat crits de «Buch dimissió», el conseller de l'Interior.

A més a més, gairebé els 100 agents que es troben fora de la Conselleria d'Interior han intentat impedir que sortissin els representants del conseller Buch i dels Mossos d'Esquadra, tot i que finalment han pogut sortir de l'edifici gràcies als antiavalots de la BRIMO dels Mossos. 

D'aquesta manera continuen les accions dels representants dels Mossos d'Esquadra per fer pressió contra el Govern de la Generalitat i la Conselleria d'Interior, ja que després de diverses jornades encara no han arribat a un acord envers els seus drets salarials i laborals i equiparar-se amb les condicions que tenen els Bombers. 

La BRIMO ha marxat de la zona aplaudida pels agents que estaven impedint la sortida del conseller.
La BRIMO ha marxat de la zona aplaudida pels agents que estaven impedint la sortida del conseller. | Guillem RS

 

En un principi els Mossos van informar aquest dimarts 18 de desembre que deixarien de banda les seves protestes fins després del 21-D, perquè no els culpin de possibles incidents o falta de seguretat durant el Consell de Ministres que es durà a terme aquest divendres. Però finalment sembla que no ha estat així i els agents han tornat a tallar la Gran Via per continuar amb les seves protestes.

Els Mossos d'Esquadra ja van protestar pels incompliments del Govern tallant la Gran Via de Barcelona el passat dimecres 12 de desembre, on es van concentrar 500 agents. La raó principal de totes aquestes mesures és que no hi ha cap acord encara per equiparar les seves condicions laborals a les dels Bombers, demanda que fan des de l'any 2008 i que la Conselleria d'Interior «sempre» responzabilitza la d'Economia.

L'endemà a la reunió entre els representants dels Mossos i els d'Interior va ser molt convulsa. Els sindicats van decidir tancar-se a la seu de la Conselleria perquè aquests van decidir trencar amb les negociacions de manera unilateral i van advertir que no marxarien fins que no arribar a un acord o reunir-se per recuperar els seus drets salarials i laborals que van perdre durant la crisi. Una situació crítica que porta als Mossos d'Esquadra a protestar tallant un altre cop la Gran Via de Barcelona.

L'ARRO dels Mossos ha impedit que els agents que protestaven entressin a la conselleria.
L'ARRO dels Mossos ha impedit que els agents que protestaven entressin a la conselleria. | Guillem RS

Comentaris

envia el comentari