ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Els Mossos tallen la Gran Via de Barcelona per protestar pels incompliments del Govern

S'han concentrat davant del departament d'Economia per reclamar millores salarials i equiparar el sou amb Bombers, una acord signat l'any 2008

Imatge dels Mossos tallant la Gran Via de Barcelona
Imatge dels Mossos tallant la Gran Via de Barcelona | Guillem RS

Diversos sindicats dels Mossos d'Esquadra s'han concentrat aquest dimecres, 12 de desembre, davant de la seu d'Economia per reivindicar diverses millores salarials i laborals al cos. Tot i que en un primer moment tenien cita amb el segon del conseller Aragonès a les 16.30 h, finalment el departament d'Economia els hi ha traslladat la reunió a les 18.30 h. Els sindicats, i també la plataforma MosSOS, ha criticat aquest canvi d'agenda i en resposta els 500 agents que s'han concentrat han tallat la circulació a Gran Via de les Corts Catalanes amb rambla de Catalunya.

Els sindicats dels Mossos ja van anar ahir a la seu d'Economia per intentar parlar amb el vicepresident però els vigilants ho van impedir. Des de la majoria de sindicats de la policia catalana i també des d'aquesta plataforma d'agents s'assegura que el Govern català no té cap «compromís real» amb els Mossos. Els sindicats reivindiquen l'equiparació salarial dels agents de la Policia catalana amb els cossos de Bombers i Agents Rurals com a principal reivindicació, un acord que sembla tancat però que no serà possible sense l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Els Mossos obstaculitzen la Gran Via 

Els sindicats han dut a terme aquesta acció perquè hi ha un acord per a l'equiparació des del 2008 però des de la Conselleria d'Interior «sempre», segons els diversos sindicats i citant diverses reunions, responsabilitzen Economia del seu compliment efectiu. A la reunió d'aquesta tarda pot ser que també hi participi el número dos de Buch a Interior, el secretari general d'Interior, Brauli Duart.

  

Des de les 16.30 s'ha tallat la Gran Via i la Guàrdia Urbana de Barcelona, desplegada des d'un inici de la protesta, ha pogut regular el trànsit per evitar afectacions més greus.


Comentaris

envia el comentari