Nova operació dels Mossos contra els narcopisos de Barcelona amb quatre detinguts

La policia catalana ha desmantellat dos nous punts de venda i de consum, ara al Poble-Sec | Els dos narcopisos es van activar després de l'operació Bacar al Raval

Imatge de diversos agents dels Mossos durant l'operació antidroga d'aquest dimecres
Imatge de diversos agents dels Mossos durant l'operació antidroga d'aquest dimecres | CatalunyaDiari

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa aquest dimecres, 12 de desembre, una nova operació contra els narcopisos a la ciutat de Barcelona. En concret, segons ha indicat el cos policial, l'objectiu és desmantellar dos punts de compra i venda de droga existents al barri de Poble-sec de la capital catalana, concretament, als carrers de Fontrodona i Radas, a tocar de l'avinguda del Paral·lel. Els dos narcopisos es van activar, en dos pisos ocupats, quan els Mossos d'Esquadra van poder desarticular diversos narcopisos a l'interior del Raval, a Ciutat Vella. S'han detingut quatre persones, dos de nacionalitat espanyola i dos de nacionalitat dominicana.

A l'interior dels narcopisos que s'han desmantellat aquest dimecres s'hi han trobat una vintena de consumidors, que han estat identificats, tot i que només s'han detingut a quatre persones, que son els responsables dels dos pisos. A l'interior dels pisos els Mossos també hi han trobat quantitats de cocaïna i heroïna i uns 600 euros en efectiu.

Els narcopisos expulsats del Raval s'instal·len a l'Eixample o al Poble-Sec

Amb la pressió policial en aquest districte els narcopisos es van desplaçar cap a altres punts de la ciutat. A principis de novembre, pocs dies després d'haver-se fer l'operació Bacar, com es va conèixer l'operatiu antinarcopisos, els Mossos ja van desmantellar dos narcopisos a la part de baix del carrer de Villaroel, on s'hi havien instal·lat després de ser fets fora del Raval. En el cas del Poble-Sec, però a pocs metres del Raval, tot i haver saltat l'avinguda del Paral·lel, no està ni a 100 metres del Raval. La policia ha entrat de matinada als dos punts de venda i consum de droga amb agents de l'ARRO dels Mossos que han fet l'assalt i ara són els agents d'investigació els que estan escorcollant els pisos i identificant a les persones que hi ha a l'interior. Encara no s'ha fet públic si s'han pogut detenir persones.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra durant l'operatiu d'aquest matí al Poble-Sec.
Dos agents dels Mossos d'Esquadra durant l'operatiu d'aquest matí al Poble-Sec. | CatalunyaDiari.cat

 

La col·laboració ciutadana, després de la saturació del barri del Raval amb el dispositiu Ubiq, és primordial per detectar si els narcopisos es mouen cap a altres punts de la ciutat i poder-los atacar des del primer moment. Després de l'Eixample i ara el Poble-Sec, els narcopisos semblen controlats fora del Raval o si més no, amb poc temps, els Mossos d'Esquadra els poden detectar i desmantellar.

Operació contra la venda de droga al detall a Barcelona amb 40 detinguts

L'operació es desenvolupa tan sols 24 hores després d'una macrooperació contra el narcotràfic a Barcelona i a la seva Àrea Metropolitana, que es va saldar amb un total de 40 detinguts a diversos municipis. En l'anomenada operació Popeye, pel sobrenom d'un dels detinguts, investiga una xarxa que es dedica a la venda al detall de droga, marihuana i cocaïna, a diversos punts de l'àrea metropolitana. Es van detenir persones de nacionalitat espanyola i nacionalitat dominicana, sobretot, i alguns d'ells estaven relacionats també amb els narcopisos del Raval.

Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra a les portes d'un dels narcopisos.
Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra a les portes d'un dels narcopisos. | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari