ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Buch nega inacció dels Mossos amb els CDR i diu que fan el mateix que amb el 155

El conseller de l'Interior contesta la carta que va rebre per part del ministre Grande-Marlaska | La policia catalana tenia agents d'ordre públic a punt però va triomfar la mediació, segons Interior

El conseller d'Interior, Miquel Buch, atenent els mitjans de comunicació.
El conseller d'Interior, Miquel Buch, atenent els mitjans de comunicació. | CatalunyaDiari.cat

El conseller de l'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha enviat una carta al ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, per respondre a la carta que el responsable de la policia li va enviar ahir demanant explicacions per les accions dels Mossos durant el cap de setmana davant de les accions dels CDR a les autopistes catalanes.

A la carta, a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari, el conseller de l'Interior assegura que la policia catalana va complir amb els protocols que estan marcats en actuacions així i que es va treballar per garantir la llibertat de moviment dels ciutadans de Catalunya malgrat les accions dels CDR. Buch assegura que els Mossos d'Esquadra es regeixen per actuacions policials de criteri professional i sense interferències de signe polític.

La mediació va guanyar a l'ordre públic

Els Mossos van «establir les seves actuacions fent equilibri entre l'exercici lliure dels drets i les llibertats dels ciutadans i el màxim respecte als drets fonamentals de reunió i manifestació i la llibertat d'expressió». Segons Buch els Mossos van treballar per «evitar» i impedir alteracions d'ordre públic i assegura que «la llibertat de moviment va estar garantida» fent els desviaments que es van fer.

El conseller de l'Interior en la seva resposta al seu homòleg espanyol assegura que la Unitat de Mediació dels Mossos d'Esquadra van treballar tota la jornada de dissabte per intentar retirar els membres del CDR de la carretera i va ser a mitja tarda quan van tenir informació que els activistes es retirarien a primera hora de la nit, com així va ser. Els Mossos tenien preparats per actuar, si hagués calgut, agents de l'ARRO de Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona.

Els Mossos, igual que amb el 155, segons Buch

El conseller recorda al ministre de l'Interior espanyol que els Mossos van actuar de la mateixa manera, en el cas de les accions contra les barreres dels peatges de l'AP-7 i de l'AP-2, que durant l'aplicació de l'article 155  de la Constitució espanyola i quan els Mossos d'Esquadra eren sota el comandament del Ministeri de l'Interior i de Juan Ignacio Zoido.

Agents de la BRIMO dels Mossos desallotjant manifestants a l'AP-7 a Figueres.
Agents de la BRIMO dels Mossos desallotjant manifestants a l'AP-7 a Figueres. | CatalunyaDiari.cat

 

Durant l'aplicació de l'article 155, tot i que el conseller no ho remarca, sí que els Mossos van actuar per reobrir una carretera tallada pels CDR. Va ser el mes de març a Figueres, quan un grup d'independentistes va tallar l'AP-7. Agents de la BRIMO van desallotjar, sense greus incidents, la manifestació que s'havia instal·lat al mig d'aquesta via de circulació.


Comentaris

envia el comentari