Imatge d'un cotxe de la Guàrdia Civil davant d'una casa adosada

Allau de crítiques contra els Mossos per no haver desallotjat els CDRs de l'AP-7

El govern espanyol va desplegar agents antiavalots de la Guàrdia Civil a la zona, però els va acabar retirant | Els manifestants van alliberar la carretera a mitjanit

Els Mossos segueixen a l'ull de l'huracà.  Després de les càrregues a Girona i Terrassa d'aquest dijous, per aturar l'enfrontament entre grups antifeixistes i VOX, aquest dissabte  han tornat a ser notícia arran del tall de carretera que els CDRs del Camp de Tarragona  i de les Terres de l'Ebre van fer durant més de 15 hores a l'autopista AP-7 al municipi de l'Ampolla. Des de les set del matí activistes independentistes van tallar aquesta important carretera que uneix Catalunya amb el sud i amb el País Valencià. Barricades fetes amb rocs, pneumàtics i altres objectes que no es va aixecar fins a la matinada. 

Des de diversos partits polítics, sobretot Ciutadans (C's) i el Partit Popular (PP), es va carregar amb força, de nou, contra els Mossos d'Esquadra, per  la falta d'acció per desallotjar els CDRs i reobrir aquesta carretera.  Andrea Levy, vicesecretària d'estudis i programes del PP a àmbit estatal, va demanar que el ministre de l'Interior espanyol assumís la competència dels Mossos d'Esquadra per recuperar la seguretat pública.  «Els violents no poden segrestar als catalans ni seguir campant al seu aire.  Si Torra dóna suport als radicals i purga els Mossos, el ministre de l'Interior ha d'intervenir immediatament», va assegurar durant la jornada d'ahir Levy. A les xarxes socials les crítiques tampoc s'han aturat.

Els Mossos van seguir de prop el tall

Agents de Seguretat Ciutadana, Trànsit i antiavalots de l'ARRO  van seguir durant totes les hores que va durar el tall de l'autopista AP-7  tot i que no van intervenir tot i alguns incidents puntuals que es van desenvolupar entre  alguns conductors que volien passar.

A mitja tarda cinc furgonetes del Grupo de Reserva y Seguridad (GRS) de la Guàrdia Civil, una unitat antiavalots,  va desplegar-se a pocs quilòmetres de la zona on els CDRs havien instal·lat el tall.  Tot semblava indicar que per la falta d'acció dels Mossos d'Esquadra, el govern espanyol havia ordenat desplegar agents de la Guàrdia Civil per actuar contra els independentistes.  En una gasolinera propera aquesta unitat, desplaçada des de València, s'hi va estar durant força estona. Fonts del Govern de la Generalitat, però, van posar-se en contacte amb la subdelegació del govern espanyol a Tarragona que va confirmar que els seus agents no confirmarien i finalment es van retirar. 

Abans de mitjanit, i sense actuació de la policia, els CDRs van desmuntar el tall després de quinze hores i van reobrir la circulació.  Operaris de l'autopista han treballat fins a altes hores de la matinada per  retirar tots els objectes i reparar la zona on s'havia fet el tall per poder reobrir el trànsit amb total seguretat. Els CDR, de totes maneres, han avisat que no serà el darrer tall de carretera que faran d'aquí al 21 de desembre,  el dia que està previst que l'executiu de Pedro Sánchez celebri a Barcelona un consell de ministres extraordinari.