Imatge de dos Mossos d'Esquadra d'esquena

Els Mossos d'Esquadra aparquen les protestes laborals fins després del 21-D

La plataforma MosSOS i els sindicats de la policia catalana volen evitar que els culpin de possibles incidents i falta de seguretat durant la jornada d'aquest proper divendres

Els sindicats dels Mossos i la plataforma MosSOS, formada per agents del cos i que funciona de manera paral·lela als sindicats, han explicat avui en roda de premsa que tot i que Interior no està negociant amb ells les reivindicacions que han posat sobre la taula, aquest 21 de desembre no proposaran cap vaga encoberta i  treballaran amb «exquisida professionalitat». S'han compromès a aparcar durant el dia que el govern espanyol té previst fer el Consell de Minisitres a Barcelona, i que s’espera que sigui una jornada calenta, el conflicte laboral que tenen obert amb el Departament d'Interior i  faran «el sobreesforç que calgui» per garantir la seguretat.

Aquest important posicionament arriba després de les informacions que s'havien publicat sobre  una possible «grip blava» que havien proposat alguns agents per generar una situació de baixes massives al cos dels Mossos d'Esquadra i fer, d'aquesta manera, una vaga encoberta, tenint en compte que els agents de la policia de la Generalitat no tenen reconegut el dret a vaga.

Els sindicats volen evitar que els culpin de la falta de seguretat del 21-D

«Si l'administració buscava una excusa per fer-ne responsables els Mossos, ara això es desmunta», ha exposat David Miquel, portaveu del sindicat SPC. Ha destacat que «si hi ha algun problema físic que fa que algun agent no pugui acudir al seu lloc de feina, serà a partir del dia 22», quan reprendran les reivindicacions laborals. És una «pausa» que han decidit «per responsabilitat», ha exposat la portaveu Imma Viudes, del sindicat SAP-Mosos.

Els representants dels sindicats han assegurat que després de la reunió del divendres passat amb la cúpula d’Interior esperaven una nova trobada abans del Consell de la Policia que es farà aquest dimecres tot i que ara per ara encara no s’ha convocat.  MosSOS i els sindicats no es mostren optimistes amb les negociacions i han insistit en les revindicacions que fa setmanes que han posat sobre la taula com la falta d’agents i la pèrdua de drets salarials i laborals els darrers anys, arran de la crisi i de les retallades que va fer el Govern de la Generalitat. Els representants dels Mossos també han assegurat que si Interior no aporta solucions, segons ells, «és fa difícil mantenir la seguretat del país».