Els sindicats dels Mossos es tanquen a Interior per falta d'acord amb el Govern

Hi estaven celebrant una reunió però l'administració ha trencat negociacions i els sindicats han optat per no marxar de l'edifici

Imatge dels sindicats de Mossos a la taula sense representants de l'administració.
Imatge dels sindicats de Mossos a la taula sense representants de l'administració. | CatalunyaDiari.cat

Els representants dels Mossos d'Esquadra —tots els sindicats i la plataforma MosSOS— s'han reunit amb Interior i Economia des de les nou del matí d'aquest dijous, i tot i que semblava, així els hi havien notificat que es podria arribar a acords per desbloquejar la situació, finalment els negociadors de l'administració, i tal com han explicat fonts dels sindicats a CatalunyaDiari, han decidit trencar negociacions i aixecar-se de la mesa de manera unilateral. Ara per ara Interior encara no ha donat la seva versió dels fets.

El sindicats no marxen de la seu d'Interior

Per la seva banda, els representants dels sindicats dels Mossos que estaven participant en la reunió a la sala de reunions de la novena planta de la seu d'Interior s'han plantat i asseguren que no marxaran fins que hi hagi un acord o segueixi la negociació. La reunió que avui s'ha celebrat a Interior és la continuació de la reunió que ahir van mantenir els sindicats amb Economia, a la seu d'Economia. No han donat cap moment o data per finalitzar aquesta ocupació de la seu d'Interior.

Els Mossos van tallar la Gran Via de les Corts Catalanes per pressionar el Govern català i recuperar els drets salarials i laborals que van perdre els agents del cos durant la crisi i que poc a poc els altres funcionaris de la Generalitat han anat recuperant. Des de la plataforma MosSOS s'ha fet una crida a agents del cos que vagin cap a la seu d'Interior per pressionar.

Cap avenç en la reunió entre Mossos i Interior

Des de la plataforma MosSOS, una agrupació d'agents del cos paral·lela als sindicats, i des dels mateixos sindicats, s'ha explicat que els representants d'Interior han llegit les reivindicacions dels agents però que no han aportat cap mena d'argument d'acord. «Volen fer números, una feina que ja han fet amb Bombers però que amb els Mossos no volen fer», asseguren fonts presents a la reunió d'aquest dijous a la seu d'Interior.

Els sindicats ara estan reunits, ja sense representants de l'administració, per proposar a la resta d'agents noves accions «que puguin molestar més» per poder tornar a asseure a la taula de negociació la cúpula d'Interior i del departament d'Economia. Entre algunes de les propostes que hi ha sobre la taula és reactivar la «vaga encoberta» que alguns agents van proposar pel dia 12, el dia que s'havia de fer vaga al sistema funcionarial català.

Vaga encoberta el 21 de desembre?

De moment, aquesta «grip blava»demanar baixa pel fred, els Mossos no tenen dret a vaga—, com l'han anomenat alguns, podria fer-se el dia 21 de desembre, el dia que s'ha convocat a Barcelona un Consell de Ministres i que els CDR han convocat accions de protesta.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari