Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'autòpsia confirma que Laura Luelmo va patir una agressió sexual

L'assassí confés de la jove professora, Bernardo Montoya, ha negat aquesta acusació

Imatge de Laura Luelmo i el seu assassí
Laura Luelmo va ser violada, segons l'autòpsia | CatalunyaDiari.cat

 

L'autòpsia realitzada dimarts  al cos de la jove Laura Luelmo ha pogut confirmar que la professora va ser violada, abans de morir com a conseqüència d'un fort cop al cap. L'assassí confés, Bernardo Montoya,  ha negat el matí d'aquest dimecres l'acusació, al·legant que li va resultar impossible fer-ho, tot i que ha reconegut que aquestes eren les seves intencions. 

L'equip forense de l'Institut de Medicina Legal (IML) de Huelva, però, han comprovat que Luelmo va patir una agressió sexual  abans de perdre la vida, entre els dies 14 i 15 de desembre, després de la seva desaparició al municipi del Campillo. Montoya, que va ser detingut ahir per la seva actitud sospitosa, ha confessat avui mateix ser l'autor del terrible crim. 

La Guàrdia civil va detenir
La Guàrdia civil va detenir l'assassí confés després de detectar una actitud sospitosa en ell    | Twitter

Recordem que a última hora de dimarts,  l'informe preliminar de l'autòpsia va confirmar que Luelmo va morir arran d'un fort cop al cap, i també que la defunció va tenir lloc entre dos i tres dies després de la desaparició de la víctima. En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha confirmat que  continua rastrejant la zona on va aparèixer el cadàver,  a la cerca de nous indicis que puguin aclarir les circumstàncies exactes de la mort, o com va arribar el cos en aquella zona, on va ser tapar amb diverses branques. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Bernardo Montoya ha negat les acusacions de violació

L'assassí confés ha relatat avui durant un interrogatori de la policia  com van ser els moments previs a la mort de la jove.  Entre altres coses, Bernardo Montoya ha assegurat que va ser la mateixa Laura qui se li va apropar per preguntar-li «per un supermercat», i que va decidir enviar-la «a un carreró sense sortida», on ell va arribar abans amb el cotxe. 

La jove Laura Luelmo, en una imatge publicada a les xarxes socials
La jove Laura Luelmo, en una imatge publicada a les xarxes socials | Twitter (@BNE_museo)

 

En trobar-se-la, la va colpejar amb el cap contra el maleter del vehicle, i li va lligar les mans a l'esquena. Posteriorment, segons el detingut, va portar-la al lloc on va aparèixer amb la intenció de violar-la, i la va «despullar de cintura cap avall, però li va resultar impossible fer-ho. «No ho vaig aconseguir. Ho vaig intentar però res», ha insistit l'home.