Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'assassí confés de Laura volia començar «una vida normal» a Catalunya

Un dels germans de Bernardo Montoya ha assenyalat que «és una bona persona» que va tenir problemes amb les drogues, i ha demanat que «ho pagui», si es demostra que va matar la jove professora

Bernando Montoya tenia pensat traslladar-se a Catalunya per començar una nova vida
Bernando Montoya tenia pensat traslladar-se a Catalunya per començar una nova vida | Telecinco

 

Aquest dimecres, el principal sospitós de la mort de Laura Luelmo, Bernardo Montoya, ha confessat ser l'autor del terrible crim.  El detingut, que segons va explicar la Guàrdia Civil després de la seva detenció  compta amb un important historial delictiu,  ha reconegut que li va propinar forts cops que van posar fi a la seva vida, encara que ha negat la violació. Segons ha explicat la seva família a 'El Periódico', després de sortir d'un centre penitenciari el passat mes d'octubre,  Montoya volia traslladar-se a Catalunya per començar una nova vida. 

«Volia començar de nou i fer vida normal»

«Va dir que volia començar de nou, aquest cop de veritat, que  buscaria feina i fer una vida normal. Volia venir a Catalunya, on vivim gran part de la seva família». Són les paraules d'un dels germans de Montoya, que va visitar-lo a la presó abans de quedar en llibertat i mudar-se a la mateixa localitat que Laura. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El familiar continua sense creure's que ha pogut cometre un crim com aquest. «Ha tingut mala vida per culpa de les drogues, va cometre errors, però estava recuperant-se», ha assegurat. En aquest sentit, el germà ha explicat que  el detingut va insistir que no tornaria a fer «mai» més el que va fer, en referència al primer crim que va cometre l'any 1995, quan  va assassinar a punyalades una dona de 81 anys a Cortegana, també a Huelva, després que aquesta el denunciés per robatori. 

Bernardo Montoya ha confessat aquest dimecres l'assassinat de Laura Luelmo
Bernardo Montoya ha confessat aquest dimecres l'assassinat de Laura Luelmo | Cedida

 

No hauria estat el primer contacte de l'assassí confés amb el nostre país, ja que  anteriorment ja va venir a treballar aquí. «Va estar netejant platges a Barcelona, i també va treballar  com a paleta durant un temps», ha explicat el seu germà. Tot això amb el suport dels familiars que ja viuen a Catalunya des de fa almenys 20 anys, quan van arribar a la cerca d'una vida millor. 

«Laura podria ser la meva germana o un dels meus fills»

«Els meus germans Bernardo i Luciano es van quedar a Huelva, amb els meus avis i amb el meu pare, entre altres familiars. Són bones persones, però van entrar en problemes»,  ha assegurat el mateix testimoni, que  no ha volgut revelar la seva identitat per por a represàlies. «Els Montoya som una família normal», ha assegurat, alhora que ha confessat que en alguns pobles de la seva província d'origen  la gent els mira malament per la mala fama dels dos bessons. 

Sobre l'arribada de Bernardo al Campillo, on va anar a viure en una casa situada a molt poca distància de la de Laura, ha explicat que anava cada dia a menjar a casa del seu pare, a uns 88 quilòmetres, i tornava de nit. «Si es demostra amb proves que ho és,[l'assassí]em faria molta llàstima, però que ho pagui. Aquella noia, Laura, podria ser la meva germana o un dels meus fills,  sento el que li ha passat de tot cor», ha insistit el germà.