Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia de la nena de 15 anys que ha desaparegut a Sant Miquel de Fluvià

Màxima preocupació per Anna, la catalana de 15 anys desapareguda fa 3 mesos

Fins ara, tots els intents de la policia per trobar la menor han fracassat i la mare es tem el pitjor

«Que doni senyals de vida, que vagi a comissaria o truqui per a dir que està bé». És la petició desesperada de la família d'Anna Carrillo, la jove de 15 anys desapareguda a Sant Miquel de Fluvià, Girona, el 14 de febrer. Gairebé tres mesos després, el que semblava una ximpleria d'adolescent s'ha convertit en un cas ple d'embolics.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Fins ara, tots els intents de la policia per trobar la menor han fracassat. En un intent desesperat de la família per trobar-la, els Mossos d'Esquadra han apel·lat a la col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials. Han penjat la seva foto amb un missatge: «Anna va desaparèixer el 14 de febrer, ajuda'ns a trobar-la».

L'Anna ja havia marxat de casa en altres ocasions, però aquesta vegada no va tornar. Una setmana després de desaparèixer, la jove va penjar a Instagram un vídeo de set minuts en què explicava que estava bé i que no l'havien segrestat. «La meva mare és la responsable de fer creure a tothom que estic boja i sóc problemàtica, només per estimar a una família per sobre de la meva».

En el vídeo acusava la seva família de maltractaments i expressava la seva necessitat d'estar lluny de la seva mare. També mostrava uns papers manuscrits per ella mateixa i assegurava estar a casa d'una amiga, sana i estàlvia. Tanmateix, cap de les seves amigues sabia res d'ella, i en el seu entorn pròxim apuntaven a una persona, Rafa, major d'edat.

La principal hipòtesi és que Rafa estava manipulant la jove, així que la policia va seguir aquest fil i va començar a registrar les cases dels seus amics. El 7 de març, la parella va donar noves pistes en aparèixer en el programa de Telecinco, Viva la Vida, per a donar la seva versió. Però cap d'aquestes línies ha servit per a donar amb el parador dels joves. Temps després de la seva desaparició, la seva mare comença a témer el pitjor.

Anna necessita seguiment mèdic

Encara que la menor assegura en el vídeo que no necessita ajuda ni és problemàtica, la jove requereix un seguiment mèdic i psicològic. Des de la seva última aparició, la jove no ha tornat a donar senyals de vida i la seva mare tem que pugui estar morta. Així ho ha assegurat Judit Clos, advocada de la família: «La situació comença a ser molt preocupant».

En la publicació del vídeo en Instagram, moltes persones van aconsellar a Anna abandonar la seva aventura i tornar a casa. «Aquest oncle no et voldrà tota la vida, la teva mare sí», deia un dels usuaris. «Aquest no entén que és major i pot fer el que vulgui, però tu ets menor i no pots anar on ell et digui», deia un altre.

Encara que Anna denunciava en el vídeo maltractaments per part de la seva família, no existeix cap denúncia d'aquest tipus, ni ella va aportar proves de les greus acusacions. Segons l'advocada, malgrat la imatge que ella ha volgut donar dels seus pares, «la família està desesperada no, el següent». Ara busquen desesperadament una pista que els acosti a ella, per a saber almenys que està viva.

La principal pista per a trobar-la

Els Mossos segueixen endavant amb la recerca, en la qual també participa la Fiscalia de Menors. La pista clau per a trobar a Anna és precisament el vídeo que va publicar al març i amb el qual ara estan intentant rastrejar la IP del dispositiu des del qual va ser pujat. La principal hipòtesi continua sent que Rafa la va manipular per a desaparèixer junts, encara que també se sospita d'altres majors d'edat que els estarien encobrint. Induir a una menor al fet que deixi casa seva és un delicte greu castigat amb penes de presó de més d'un any.

En paral·lel a la recerca policial, la família continua demanant la col·laboració ciutadana per a poder localitzar l'Anna. Anna Carrillo, desapareguda el 14 de febrer a Sant Miquel de Fluvià, Girona, mesura 1,60 metres d'altura, té els cabells arrissats, llarg i castanyer, i un pírcing en el nas. «És igual on està i què fa, però que avisi que està bé», demana en una última súplica l'advocada de la família.