Anticorrupció demana investigar Corinna per les suposades comissions de Joan Carles I

L'examant del rei emèrit serà interrogada per videoconferència per les suposades comissions de fins a 80 milions d'euros pagades per la construcció de l'AVE a la Meca l'any 2011

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a la SeriousFraud Office (SFO), el departament del Govern britànic que investiga els grans fraus en aquest país, que permeti interrogar per videoconferència a l'examant del rei emèrit Corinna Zu Sayn-Wittgenstein.  L'amiga íntima del rei Joan Carles I serà interrogada per les suposades comissions de fins a 80 milions d'euros pagades per la construcció de l'AVE a la Meca en 2011.

La petició s'ha presentat al Regne Unit

Actualment Corinna resideix al Regne Unit. És per això que la petició s'ha presentat allà, i de forma directa davant la SFO, en lloc de per comissió rogatòria internacional,  perquè aquesta causa no està judicialitzada, sinó que es tracta d'una investigació desenvolupada per la Fiscalia Anticorrupció en forma de diligències informatives de caràcter reservat. Fonts consultades per Efe han explicat que, de moment, la SFO no s'està mostrant molt col·laboradora amb la petició de la Fiscalia, de la qual encara no han obtingut resposta.

Les diligències no es van obrir abans, ja que Joan Carles I era encara inviolable

Tot va començar l'any 2015, abans de l'abdicació del rei Joan Carles I, i enmig de molts rumors sobre la seva relació extramatrimonial. Anticorrupció va obrir diligències el passat octubre després que el jutge del cas Villarejo tanqués la peça Carol, que es va obrir arran d'un enregistrament d'una conversa a Londres entre Villarejo i Corinna el 2015. 

En aquesta trobada, Corinna parlava que Joan Carles hauria cobrat comissions il·legals d'aquesta obra -adjudicada el 2011 a un consorci de dotze empreses espanyoles, entre elles OHL- i que tindria comptes a Suïssa. Aquestes diligències s'han pogut obrir recentment, ja que abans el rei emèrit era encara inviolable i això feia impossible poder investigar-lo.

Joan Carles I no té dret a cap pensió
Joan Carles I va tenir un 'affaire' amb Corinna | EFE

 

Construcció de l'AVE a la Meca

Ara, la Fiscalia vol saber si Corinna ratifica les converses recollides per les gravacions de Villarejo, on afirmava que Joan Carles I va rebre part d'una comissió de 80 milions d'euros per les seves gestions per la construcció de l'AVE a la Meca l'any 2011.  Aquesta investigació és l'única que roman oberta després de la coneguda 'peça Carol' en la qual s'investigaven les revelacions de Corinna a Villarejo sobre el rei Joan Carles.

També et pot interessar...