Una antiga fàbrica és l'escenari del cas de ‘La Manada’ de Manresa

L'antiga fàbrica Vinyes és el lloc on es va celebrar la festa i on van succeir els fets
El lloc dels fets és la fàbrica Vinyes de Manresa | Google Maps

 

Aquesta setmana es jutgen els presumptes delictes sexuals de la Manada de Manresa, que van tenir lloc la nit del 29 d’octubre de 2016. Els fets haurien tingut lloc a l’antiga fàbrica Vinyes de la capital del Bages, on tots els processats han confessat que hi havien estat la nit en qüestió amb motiu d’una festa.

 

La fàbrica es troba a la zona del carrer Concòrdia i on fa 30 anys que no s'hi realitza cap mena d’activitat, així doncs l’espai es troba totalment abandonat. Segons van relatar els processats, la nit de la festa no hi havia llum a l'interior i van assegurar que per veure’s entre ells feien servir la llanterna o la pantalla dels mòbils. Aquesta era l’única forma de veure alguna cosa, i que només era possible veure aquelles persones que estaven més a prop, les que estaven lluny no es podien distingir.

 

Els acusats també van assenyalar que a l’espai només hi havia un altaveu per escoltar música i que el volum d’aquesta els permetia sentir què deien entre ells a l’interior d’aquest espai però que «era impossible sentir què passava a fora».

 

L’antic recinte consta de diferents edificacions. El lloc on es va celebrar la festa va ser una «caseta» on només hi havia un sofà i una taula, segons van relatar els acusats. Els presumptes abusos sexuals s’haurien comès, doncs, en una altra de les edificacions, també una «caseta» a part on bevien alcohol i escoltaven música, tot i que els processats han declarat no haver-hi accedit aquella nit, a excepció d’un d’ells que va reconèixer haver-hi estat abans de la festa.

 

També et pot interessar...