El cas Alcàsser, un dels pitjors crims que han succeït a Espanya, es va produir el 13 de novembre del 1992. Miriam, Toñi i Desirée, les tres menors d'edat, van ser segrestades, torturades, violades i assassinades. Les nenes es dirigien a una festa d'institut i van ser recollides per un cotxe quan feien autoestop.
Antonio Anglés i Miguel Ricart van ser apuntats com els culpables de l'horrible i espantós triple assassinat.
Un documental que aporta llum al cas
Anys enrere, els periodistes de recerca Genar Martí i Jorge Saucedo van publicar un llibre: El Fugitiu. Al llibre, amb informació real i contrastada per part dels periodistes, narren en primera persona la fugida de l'autor material del crim, Antonio Anglés. És un llibre que pretén donar resposta a la repetida pregunta d'on es troba Antonio Anglés, el qual va fugir la mateixa nit en què els cadàvers de Miriam, Toñi i Desirée van ser localitzats.
Gràcies a aquest llibre, cinc anys després, el programa 'Equipo de Investigación' de La Sextaha tret a la llum un documental. El projecte està repartit en tres capítols i relata la investigació dels dos periodistes.
Els periodistes Martí i Saucedo van fer una investigació per tractar d'esbrinar què va passar amb l'assassí de les nenes d'Alcàsser: per conèixer el seu parador, saber si continua viu, quines persones el van veure i quines el van ajudar. Ara, amb el documental, es pretén donar respostes a aquestes preguntes durant l'emissió dels tres capítols que el formen.
Antonio Anglés sí que va aconseguir fugir
«Anglés: historia de una fuga demostra, entre altres coses, que el polissó que anava a l'inevitablement famós City of Plymouth era, sens dubte, Antonio Anglés». Així ho ha explicat la directora de programes d'Actualidad d'Atresmedia TV. Es tracta de Luz Aldama, que també és responsable del documental. «La tripulació del vaixell reconeix a la docusèrie les fotografies del pròfug. Fins ara no se'ls havia mostrat a cap», ha expressat Aldama.
El documental narra tots els esdeveniments succeïts, pas a pas, des que va començar el cas. Així ho explica el periodista Genar Martí a la peça audiovisual.
Antonio Anglés ha estat la persona més buscada d'Espanya, una de les persecucions més grans dutes a terme. Durant 44 dies consecutius es va estar buscant l'assassí sense èxit. «Si estem així 30 anys després i no sabem encara si és viu o és mort és o perquè moltes coses no s'han fet bé o no s'han fet», sentencia Saucedo.
Es tracta d'un cas ple de conspiracions, testimonis, informacions… Aquesta docusèrie desmunta punt per punt algunes de les més importants. Antonio Anglés va arribar a Dublín, sí que va pujar al City of Plymouth i sí que va aconseguir fugir.
Nous testimonis
Els episodis del documental compten amb alguns testimonis inèdits. «La seva versió aclareix d'una vegada per totes el que va passar a la travessia que va fer Anglés com a polissó», explica Aldama. Aquests testimonis narren que Antonio va arribar al port de Dublín, en contra de les suposicions que deien que hauria mort ofegat a la mar.
El documental afegeix dues noves línies de recerca inèdites dutes a terme pels periodistes. «Penso que hi ha elements suficients per seguir investigant què ha passat amb Antonio Anglés. Aquesta no serà la nostra última vegada. Crec que ens tornarem a trobar pel camí», expressa Martí.
El que sí que és una certesa és que si no troben Antonio Anglés abans del 14 de desembre de 2029, serà lliure. Per tant, els crims realitzats quedaran impunes.
NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!