Cues importants a l'AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès

Nou col·lapse a l'AP-7: més de 10 quilòmetres de cues per un accident

Les cues són en sentit Tarragona i els vehicles passen pel voral de la via

Nou dia de col·lapse a l'AP-7. Un accident a dos quarts de nou del matí d'aquest dimarts, 12 de juliol, provoca a hores d'ara més de deu quilòmetres de retencions a Sant Cugat del Vallès. Les cues són en sentit Tarragona i els vehicles passen pel voral, després que els equips d'emergència hagin reobert la via. 

Tot i això, una hora i mitja després del succés, les retencions van en augment. Aquestes es produeixen en el sentit sud de la marxa entre els punts quilomètrics 152 i 142. 
A més a més, cal destacar que en el mateix punt de la via però en sentit Girona, hi ha també un quilòmetre de retenció. 

L'AP-7, punt crític de la vialitat catalana 

L'AP-7 concentra quasi el 20% dels morts per accidents de trànsit a la xarxa viària catalana dels primers sis mesos del 2022. 

Des del gener a Catalunya s'han registrat 81 víctimes mortals, de les quals 17 han perdut la vida en aquesta via. Això suposa més del triple respecte xifres del mateix període el 2019, quan van ser 5 els morts a l'AP-7 (d'un total de 82) o el 2021, quan van ser 6.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va assenyalar que seguiran posant mesures i mitjans, en particular a l'AP-7, per canviar aquesta tendència negativa vinculada a un 40% més de trànsit a la via des de l'alliberament dels peatges. Elena ho va dir a la roda de premsa en què s'ha presentat el pla de mobilitat d'estiu impulsat per Interior.

Andreu González, Inspector dels Mossos i cap de la Divisió de Trànsit, ha destacat per la seva banda el que han observat els Mossos els primers sis mesos de l'any a les carreteres catalanes. 

Segons va assegurar, s'han detectat 4.780 positius en controls d'alcoholèmia i 3.158 en drogues, unes xifres que suposen un 14% i un 8% més, respectivament, que el mateix període el 2019. A banda, també s'ha detectat un 150% més d'excessos de velocitat a l'AP-7.