Imatge del carrer on van patir l'agressió

Apallissen brutalment un grup de periodistes de 'Equipo de Investigación' a Barcelona

L'equip estava enregistrant imatges per un reportatge relacionat amb la família Jodorovich

Un equip del programa de televisió 'Equipo de investigación' van rebre un brutal atac per part d'uns encaputxats mentre enregistraven les imatges per un reportatge. L'equip de rodatge de La Sexta estava format per dos càmeres i dos redactors i els fets van succeir el passat dijous, deu de novembre. Des del programa de TV3 'Tot es mou' la Mayka Navarro assegurava que els treballadors afectats que van patir aquesta agressió ho estan passant molt malament.

El programa encapçalat per la catalana, Glòria Serra estava preparant un reportatge sobre la família Jodorovich. L'atac el van rebre a la Zona Franca de Barcelona on també van patir un robatori de la càmera i les gravacions emmagatzemades en diverses targetes de memòria.

Una família controvertida

Des del programa de La Sexta han assegurat que és la pitjor agressió que han patit en els dotze anys de programa. El reportatge que estaven realitzant tractava de la família Jodorovich, protagonistes de la crònica negra de successos de Catalunya durant les últimes dècades. «És una família controvertida, polèmica i perillosa que ha estat protagonista de tràfic d'armes i de drogues, entre altres delictes amb entrades i sortides recurrents  a la presó», afirmava Navarro. 

Ella mateixa assegura que va rebre la trucada d'un membre dels Jodorovich que desmentia la implicació del clan en l'incident. Tot i això, hi ha una investigació oberta per part dels Mossos d'Esquadra i des del programa de TV3 asseguren que estan molt a sobre. L'agressió és molt greu perquè estaven treballant amb un dret fonamental, la informació, ha conclòs Mayka Navarro.

Portaven jornades laborals complicades

Gran part d'aquesta família viuen al voltant de la Zona Franca, a tocar amb la comissaria dels Mossos d'aquesta zona de la capital catalana. L'equip de periodistes portaven treballant un temps en aquella zona de la ciutat preparant el programa relacionat amb aquesta família. Ja tenien enllestida la declaració dels testimonis així com d'altres periodistes i policies.

Tot i això, van decidir anar allà in situ a intentar agafar testimonis i investigar de primera mà. Portaven unes jornades complicades, expliquen al programa, referint-se que la feina no estava sent gens fàcil. El passat dijous, deu de novembre, quan estaven carregant els equips en un vehicle per marxar, van aparèixer quatre homes amb les cares tapades.

Aquests van anar directament al càmera que duia la màquina per enregistrar a les mans i li van donar una pallissa monumental, assegura Navarro. Un cop estava gairebé sense consciència i sense que els seus companys poguessin fer res, es van emportar les càmeres, les targetes de memòria i els van amenaçar.

La denúncia recull les amenaces dels encaputxats: «fins aquí ha arribat el reportatge, us ho advertim amb la família ningú es fica, és intocable». El càmera va ser atès a l'Hospital del Mar i ara ja està recuperat. La família Jodorovich nega cap implicació en aquesta agressió.

El programa que s'emet els divendres a la nit ja compta amb més de dotze anys d'experiència i té grans audiències. En aquest temps asseguren que han tingut moments complicats: els han amenaçat i els han trencat els vidres del cotxe i han sortit per potes d'alguns barris literalment parlant, assegura Navarro.