Fotomuntatge de Nieves i un cotxe de la policia

Apareix a 100 km de casa seva Nieves, la noia de 13 anys que tothom buscava

L'adolescent de Puertollano s'havia fugat amb una altra persona

Espanya respira alleujada. María Nieves Alcaide Bueno, l'adolescent de 13 anys desapareguda dilluns a Puertollano (Ciudad Real), ha aparegut sana i salva. La Policia Nacional l'ha trobat a Bailén (Jaén), a 100 quilòmetres de casa seva.

Segons han informat fonts policials, la jove es troba en bon estat. Tot apunta a una desaparició voluntària, encara que no han transcendit més detalls. La investigació ha aconseguit aclarir els detalls del cas amb el testimoni de la mateixa Nieves.

La Policia havia llançat un avís de cerca després de rebre la denúncia de la desaparició. Els pares de Nieves, molt preocupats, es van bolcar en les tasques de rastreig. L'objectiu era trobar la menor com més aviat millor, i en bones condicions.

Es temia el pitjor després dels últims casos

Els últims casos de violència contra les dones a Espanya feien témer el pitjor. Fa tot just unes setmanes, va desaparèixer una altra adolescent. Era Rocío Caíz, de 17 anys, que va aparèixer dies després assassinada per la seva exparella.

Les últimes setmanes també ha transcendit el cas de Wafaa Sebbah, una jove d'origen algerià desapareguda fa dos anys. Va aparèixer morta en un pou el 18 de juny. La investigació va revelar que també es tractava d'un crim de violència masclista.

Arran de casos com aquests, la Policia pren totes les precaucions davant la desaparició de noies joves. En el cas de Nieves, es va posar en marxa un ampli dispositiu de rastreig, i es va treballar des del principi amb totes les hipòtesis obertes.

Cas tancat

Fonts policials asseguren que es podria tractar d'una fugida voluntària i que s'hauria escapat de casa amb una altra persona. La Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM) dona per bona la versió de la noia i considera que el cas està tancat.

En la cerca de Nieves també s'hi ha bolcat l'associació SOS Desaparecidos, que es dedica a difondre imatges dels desapareguts i a col·laborar en les indagacions. Tot i que fa anys que treballen, s'han fet coneguts gràcies al cas d'Anna i Olivia.

Segons revela la premsa local, les imatges difoses haurien permès identificar i localitzar la menor. Aquesta ha estat retornada als seus pares en bon estat. Cada any a Espanya desapareixen, de mitjana,  20.000 persones.

Una altra desaparició amb final feliç

A València s'havia denunciat una altra desaparició preocupant. María Inés Medeiros, de 18 anys, es va esfumar sense deixar rastre el 30 de juny. L'últim que se'n sabia és que havia començat un feina nova amb una clàusula de confidencialitat.

La feina li exigia anar a Madrid per agafar avions i viatjar. En un d'aquests viatges se li va perdre la pista i el seu mòbil va deixar d'emetre senyal. A més, es van eliminar tots els seus comptes a les xarxes socials, cosa que va causar una gran preocupació en el seu entorn.

Ella no havia revelat d'aquesta nova feina, però l'última vegada va tornar a casa amb una gran quantitat de diners. També penjava fotos a hotels de luxe i amb regals cars. Tot això tenia la seva família molt inquieta.

Finalment, la jove ha aparegut sana i estàlvia, tot i que per ara es desconeixen perquè ha estat tants dies absent. SOS Desaparecidos també va col·laborar en la cerca d'aquesta jove, que ara es troba de nou a casa, en bon estat.