Una embarcació de Salvament Marítim en plena actuació en alta mar, envoltada d'onades

Apareix un cadàver en avançat estat de descomposició en una cova a l'Alt Empordà

La Guàrdia Civil i Salvament Marítim s'han mobilitzat per a recuperar el cos

Un cadàver en avançat estat de descomposició ha aparegut aquest dimarts a la tarda en una cova de Portbou, a la comarca de l'Alt Empordà. La Guàrdia Civil i Salvament Marítim —amb l'embarcació Salvamar Alnilam— s'han desplaçat fins a la zona per recuperar el cos. El cadàver es trobava a tocar de la cova d'en Xamuixa, al sud del terme municipal i a prop del port de Portbou, i ha estat traslladat a la població veïna del Port de la Selva.

Allà, la comitiva judicial ha realitzat l'aixecament del cadàver —que encara es desconeix si és home o dona— i ha ordenat la realització d'una autòpsia. La Guàrdia Civil revisarà les bases de desapareguts per mirar d'identificar el cos, a l'espera també dels resultats de les proves forenses.

Tres homes a presó per un assalt a Cantallops

D'altra banda, a la mateixa comarca de l'Alt Empordà, el jutge de guàrdia de Figueres ha enviat a presó tres homes que van lligar, emmordassar i agredir repetidament un matrimoni al municipi de Cantallops. Els fets es remunten al passat 16 de març d'aquest any quan els assaltants van entrar per sorpresa al pati de la casa del matrimoni. La dona va sentir fressa al garatge i va baixar a veure què estava passant, moment en què es va trobar el seu marit lligat de peus i mans i emmordassat.

Just en aquell moment, els agressors van propinar-li un cop al cap i també la van retenir. A partir d'aquell moment, els lladres van agredir repetidament amb puntades de peu i cops de puny les víctimes mentre les amenaçaven amb un ganivet, per tal de descobrir on era la caixa forta, que finalment no van poder robar. Els empresonats van acabar marxant de la casa amb 800 euros, joies i els telèfons mòbils del matrimoni, a qui van deixar ferits amb contusions i fissures.

Arran de l'assalt, la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos es va posar a treballar per intentar capturar els tres assaltants. Un cop identificats, els agents van poder detenir els tres sospitosos entre els dies 18 i 20 de desembre. Es tracta de tres homes d'entre 38 i 40 anys de nacionalitat dominicana a qui s'acusa de d'un robatori violent. De fet, a un dels arrestats se'l va capturar a l'aeroport de Barajas de Madrid quan esperava per agafar un vol cap a la República Dominicana.