Pla tancat del ganxo d'una grua elevant diverses bosses de residus sanitaris per introduir-les al forn de la incineradora de Tarragona

Apareix un cadàver esquarterat en un abocador a València: venia d'una altra planta

La macabra troballa a la planta d'Algímia d'Alfara, València, va alertar un operari

Notícia d'impacte la que s'ha produït les darreres hores a la província de València. I tot després que el grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil estigui investigant la mort d'una persona el cadàver de la qual va ser trobat a la planta de residus d'Algímia d'Alfara.

Concretament, va ser la matinada passada quan es va trobar el cadàver d'un cos fragmentat. Havia acabat així per l'acció de la compactadora de les escombraries després d'haver estat traslladat fins a aquesta planta en un contenidor. Estem parlant d'un contenidor que ja estava empaquetat i que procedia de la planta de valoració i transferència de Ròtova.

Apareix un cadàver esquarterat en una planta de residus valenciana

Segons ha informat el diari Levante, es posa manifest que la mort d'aquesta persona s'hauria produït entre els municipis de la Safor i la Vall d'Albaida.

Ara mateix, les investigacions se centren fonamentalment en l'entorn d'aquestes localitats. I especialment a les rutes dels camions d'escombraries que van dipositar els residus a la planta de Ròtova, abans de ser compactats i portats a la planta d'Algímia d'Alfara.

Planta de residus d'Algimia
Planta de residus d'Algímia on s'ha trobat el cadàver. | Ajuntament de Villena

En aquesta planta de reciclatge, i més concretament a la cinta de triatge, un empleat va veure un bony més gran de la normal. El va veure mentre feia una separació manual i va veure que hi havia trossos d'un cadàver. El que va cridar més l'atenció a l'operari d'aquesta planta va ser que el cap sobresortia i en aquell moment va parar la seva activitat i van trucar a la Guàrdia Civil.

Un dels operaris va donar la veu d'alarma en trobar el cos desmembrat

Segons el diari Levante, aquest i altres obrers de la planta van trobar aquestes parts del cadàver que semblaven el cos complet d'una persona. Tot i aquesta troballa, no es va poder determinar si era d'home o de dona el cadàver que es va descobrir. La troballa va tenir lloc al voltant de les dues de la matinada i la feina en aquesta planta va haver de paralitzar-se fins unes hores més tard.

Va ser al voltant de les 6.00 quan el jutge assignat al cas va autoritzar que s'aixequés el cadàver. I fins allà van acudir, a més del jutge, el forense, agents de la Guàrdia Civil, auxiliars funeraris i la Policia Judicial de Sagunt.

Alhora, el grup d'Homicidis de València i especialistes en laboratori de criminalística també van fer acte de presència a la planta d'Algímia d'Alfara. Ara falta que l'autòpsia aclareixi si el cadàver correspon a un home o una dona. I fins i tot determinarà si el cos presenta lesions violentes abans que es desmembrés a la premsa compactadora.

Encara no se sap la identitat del cadàver trobat

Les restes del cadàver van ser portades a l'Institut de Medicina Legal de València. I aquest dimecres començarà l'autòpsia que serà vital perquè les investigacions avancin per part del grup d'Homicidis.

En primer lloc, es vol conèixer la identitat de l'individu en qüestió per saber on es va poder produir la seva mort. Segons estimacions acarades, seria una mort recent i no anterior a les 72 prèvies al descobriment del cadàver.

Cal ressenyar que aquesta planta rep els residus sòlids urbans d'una zona important de València i Castelló. En principi recull els residus del consorci referència, el Palància Balcaire, englobat a 56 municipis del Camp de Morvedre, Alt Palància i Plana Baixa.

A més, també processa part del Consorci V-5 donant servei a 93 municipis de les comarques de la Safor, la Vall d'Albaida, la Costanera, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!