Una embarcació de Salvament Marítim en plena actuació en alta mar, envoltada d'onades

Apareix un cadàver en aigües d'una platja catalana

El cos sense vida s'ha localitzat aquest dijous a la tarda a la platja Llarga de Salou

El cos sense vida d'una persona ha aparegut aquest dijous a la tarda flotant a les aigües de la platja Llarga de Salou. Ha estat un banyista el que ha donat la veu d'alarma, avisant els serveis d'emergència al voltant d'un quart de set de la tarda. Arran de l'avís, s'han activat efectius de Salvament Marítim, els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Salou, la Guàrdia Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Salvament Marítim s'ha encarregat de rescatar el cos de l'aigua i l'ha portat fins a la sorra. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació tal d'esclarir els fets i identificar el difunt, un home de mitjana edat, que anava vestit i que no duia documentació a sobre. Segons la primera exploració dels serveis d'emergència, el cos no presentava signes de violència, només algunes rascades a la pell que podria haver-se fet amb les roques.

La investigació policial i l'autòpsia que es realitzarà al cos determinarà si la mort de l'home va ser accidental o voluntària.

Les platges de Salou tindran un dron de rescat aquàtic aquest estiu

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou reforça el servei de socorrisme a les platges amb un dron. El nou dispositiu de rescat aquàtic, teledirigit des de la sorra, s'ha presentat aquest dijous i s'activarà a partir de l'1 de juny. Aquesta nova eina vol garantir el servei de salvament del municipi, que des de fa cinc anys, no registra cap víctima mortal a les platges.

El dron podrà ser utilitzat per donar servei tant a víctimes conscients com inconscients i requerirà entre un i dos socorristes per realitzar la maniobra de salvament: un per dirigir el vehicle i l'altre per donar assistència a la víctima. A partir de l'1 de juny el dron aquàtic s'ubicarà a la platja de Llevant, mentre que a partir de l'1 de juliol es destinarà a la cala Crancs.